10 mai 2012

Uleiul de migdale dulci si sfatul zilei (III)



    Uleiul de migdale dulci  poate oferi hidratarea pielii si rasfatul unei pedichiuri,la fel de bine cum poate calma pielea iritata in urma epilarii.
  Fiind un ulei destul de uscat in comparatie cu alte uleiuri vegetale,cu un miros aproape insesizabil,uleiul de migdale dulci este perfect masajul corpului.Aplica-l intotdeauna pe pielea umeda,dupa ce iesi din dus (citeste mai mult despre aplicarea uleiurilor vegetale) pentru ca va fi absorbit mai usor,fara a lasa urme uleioase pe piele ori imbracaminte.


 Foloseste-l ca atare sau in combinatie cu uleiuri esentiale precum: bergamota,portocala,lavanda,smirna,lamaie.Exemplele pot continua pentru ca depinde de preferintele tale in materie de arome si de necesitatile pielii.Pentru a sti care ulei esential ti se potriveste,incearca sa afli proprietatile acestuia.
 De exemplu,daca iti doresti un masaj de relaxare,cateva picaturi de ulei esential de lavanda strecurate in uleiul de migdale dulci,iti vor un somn linistit ca de bebelus.Lavanda are proprietati calmante,combate stressul si anxietatea.

Pentru un masaj revitalizant,incearca uleiurile esentiale de citrice-portocala,lamaie,grapefruit sau bergamota,menta,rozmarin.Aceleasi uleiuri esentiale sunt recomandate si pentru revitalizarea picioarelor obosite!

Daca vrei sa obtii cu ajutorul uleiului de migdale dulci un ulei pentru masajul anticelulitic,o varianta ar fi adaugarea uleiurilor esentiale de lamaie, juniper, cypress si rozmarin.Acest masaj ajuta la eliminarea excesului adipos,indepartand aspectul de “coaja de portocala“ a pielii. 
  Iar daca preferi varianta masajului anticelulitic racoros poti adauga geranium, cedru si menta.

Pentru masajul pielii bebelusilor poti obtine un ulei format din ulei de migdale si uleiuri esentiale de lamaie, petit-grain, portocala, grapefruit si lavanda.

Ingrijirea mainilor si unghiilor necesita toata atentia.Iar daca vrei sa le ingrijesti cu un ulei special,iata o idee: ulei de migdale dulci,ulei din seminte de struguri,ulei de susan,ulei de avocado si cateva picaturi de rosa moscheta.



BONUS: un ulei inspirat din ritualul de ingrijire al Cleopatrei,regina Egiptului Antic
 Adauga un uleiul de migdale dulci cateva picaturi de ulei esential de smirna si ulei de lemn de Santal.Te vei bucura de un parfum exotic,sarmant,misterios.:)

Nu uitati sa adaugati si un conservant natural (cosgard sau extractul din samburi de grapefruit) daca intentionezi sa-ti faci o cantitate mai mare de ulei de masaj.
 Eu mi-am pregatit un ulei de masaj cu migdale dulci si bergamota (e singurul ulei esential pe care il am in prezent),dar planuiesc un adevarat ``dezmat`` si  cu alte arome.Daca imi iese ceva nemaipomenit,va dau de stire!


     Care varianta de ulei de masaj este pe placul tau?

P.S.:Nu uitati de micul concurs,maine seara se incheie.;)





 

Blog Template by YummyLolly.com