22 mai 2012

Parerea mea despre uleiul de Monoi de Tahiti


   De obicei,mi se intampla sa raman dezamagita de unele produse de la care am asteptari mari.Spre marea mea bucurie,Monoiul de Tahiti mi-a depasit asteptarile!Imi amintesc ca prima data am citit despre el la Georgiana,apoi la Kzarinne si la Clarra.Mi l-am dorit foarte mult si l-am comandat chiar din buticul bio a lui Kzarinne.Chiar inainte sa-l comand,mi-am depus participarea pentru castigarea unui astfel de ulei,pe blogul Clarrei,insa nu m-am cutezat sa ma gandesc prea mult ca eu o sa fiu norocoasa castigatoare.Si uite-asa sunt fericita posesoare a doua uleiuri de Monoi de Tahiti!



 Ce este de fapt acest Monoi de Tahiti?

Monoi, sau ulei parfumat, ulei sfant în polineziana, este produsul traditional al insulelor tahitiene. Localnicii au numit astfel uleiul de cocos, dupa ce au lasat in el la macerat, floarea specifica insulelor, Tiare (apreciata inclusiv in tratamentul eczemelor).In urma acestui procedeu, uleiul primeste toate caracteristicile specifice de emoliere si hidratare, dar si parfumul senzual care aminteste de insulele exotice.(sursa)
Contine asadar ulei de cocos (despre care v-am vorbit aici) si extract din flori de tiare (gardenia tahitensis).


 Cum se prezinta?

Este un lichid uleios de culoare galben-auriu cu parfum floral-dulce pronuntat (exotic, amintind de mimoza, iasomie sau ylang-ylang).
Important: uleiul se solidifica la o temperatura mai mica de 22° C. Pentru a se fluidiza, flaconul trebuie tinut putin la caldura sau sub jet de apa calda.Cum bine avertiza si Kzarinne,nu-l puneti la cuptorul cu microunde ca o sa-l doara...
Se pastreaza in loc ferit de umezeala si lumina.Eu il pastrez in frigider.



Cum l-am folosit?
  • in primul rand,ca parfum de puls sau pe gat,emana o aroma imbietoare,naturala,calda.
  • l-am aplicat* pe par ca masca de par sau ca balsam.Reda stralucirea parului,il face mai usor de pieptanat si il parfumeaza placut.In plus,protejeaza parul pe parcursul expunerii la soare.
  • pentru ingrijirea tenului meu mixt.L-am aplicat fie dupa exfolieri mecanice si pentru hidratarea tenului pe timp de noapte.Hidratarea se mentine pana la 6 ore.
  • pentru hidratarea si parfumarea pielii corpului.Pur si simplu minunat!
  • pentru ingrijirea mainilor si picioarelor.E o placere sa-mi masez mainile si unghiile cu acest ulei.Se absoarbe rapid in piele,hidrateaza si catifeleaza fara a lasa urme uleioase.
  • recent,m-am delectat cu o baie in care am adaugat cateva picaturi din acest ulei.Relaxeaza,calmeaza pielea si incanta simturile.
  • proprietatile sale il recomanda si pentru accelerarea bronzului,deci il voi lua cu mine in vacanta.
 *am scris aici despre cum se aplica uleiurile vegetale pe piele sau par.
  Costa aproximativ 22 de lei/50 g si il gasiti in orice magazin bio online (kzarinne,elemental,cosul bio,biobunatati).Nu va ganditi ca este o cantitate mica,pentru ca va asigur ca este foarte foarte spornic.Alaturi de uleiul de cocos,Monoiul de Tahiti nu-mi va lipsi din rutina de ingrijire!


  Voi l-ati incercat?Iar daca nu,v-am facut curioase?






 

Blog Template by YummyLolly.com