5 mai 2012

Cum se aplica uleiurile vegetale?


   Unele persoane ajung pe acest blog cautand informatii despre aplicarea uleiurilor vegetale.In acelasi timp,observ cu unii renunta la ingrijirea cu ajutorul uleiurilor motivand ca nu au un miros placut,ca se absorb greu sau ca,pur si simplu,nu vad rezultate.In mare parte,aceste neplaceri se datoreaza necunoasterii utilizarii uleiurilor vegetale.


   Pe scurt,din experienta personala,va pot spune ca:
  • pentru hidratarea pielii corpului,orice ulei se aplica si se absoarbe mult mai bine pe pielea umeda.Deci cel mai potrivit moment pentru aplicarea uleiului tau este la iesirea din dus,cand pielea este umeda si porii deschisi.Aplica-l masand usor,pana la absorbtie.
  • pentru hidratarea tenului,pielii gatului si decolteului puteti aplica uleiul dupa curatarea fetei cu o solutie solubila in apa (gel de curatare) si clatire,lasand tenul umed.O alta modalitate ar fi pulverizarea pe fata a unei lotiuni tonice (eu folosesc ape florale) si aplicarea imediata a uleiului.Puteti alege o lotiune bifazica (ulei vegetal+apa florala si eventual un conservant bio),care,avand in compozitie si apa,o puteti folosi ca atare,fara umezirea pielii in prealabil.Uleiurile le folosesc pentru ingrijirea de seara (desi pe perioada iernii le-am folosit si ziua).Dimineata recomand un gel de curatare,pentru a elimina resturile si a curata porii.Daca dintr-un motiv sau altul,nu folositi uleiurile vegetale in mod curent,va pot sugera sa le aplicati ca masti,dupa exfolierea tenului (pe tenul umed,nu uitati).Atunci sa vedeti hidratare!
  • pentru ingrijirea parului aplicati-l intotdeauna pe parul uscat,inainte de spalare.Puteti alege sa-l aplicati pe toata lungimea firului de par,doar pe scalp sau doar pe varfuri.Ideal ar fi sa realizati acest lucru cu cel putin 2 ore inainte de spalarea parului,pentru a-i da timp uleiului sa-si reverse proprietatile.Mie imi place sa-l aplic seara (de1- 2 ori pe saptamana),acopar parul cu folie de celofan,apoi cu prosopul si il spal a doua zi.Cu doua samponari ar trebui sa eliminati orice rest de ulei.
       Cateva dintre uleiuri recomandate pentru sanatatea si frumusetea parului: uleiul de masline,uleiul de argan,uleiul de macadamia,avocado sau uleiul de cocos (care,masat pe scalp,are si proprietati anti-matreata).
Later Edit.: am uitat de uleiul de ricin,shame on me.Cunoastem proprietatile de regenerare si stimulare a cresterii parului,ueliul de ricin n-ar trebui sa lipseasca din tratamentele pentru par.
De asemenea,Cristina mi-a amintit si de uleiul din seminte de struguri pe care l-am folosit si eu anul trecut si care mi-a placut mult la capitolul ingrijirii parului.Alte uleiuri: de in,de nuca,de samburi de caise.
In principiu,toate uleiurile vegetale redau stralucirea parului,il revitalizeaza si ajuta regenerarea.
  • pentru ingrijirea mainilor si unghiilor,aplicati uleiul ca atare,masand cuticulele.Indepartati excesul cu un prosop umed.  


   Sper ca v-a fost de folos!










       
 

Blog Template by YummyLolly.com