19 feb. 2013

Zile bune (?)



      Azi mi-am adus aminte de toate acele dimineti amortite.Ca cea de astazi.Le recunosti imediat.Periuta de dinti o ia razna si nu se limiteaza la a-ti peria dintii si se duce spre barbie si obraji,oferindu-ti astfel un peeling neasteptat de...menta.Sau cand,intrand in dus cu gandul la apa fierbinte,din casca sa-ti curga siroaie de apa rece.Imi iese un F-cuvant calmant,mai ceva decat ceaiul de musetel  si ma ghemuiesc frustrata intr-un colt al dusului,pana se incalzeste apa.
   Acolo,in dus,e terapie.Te intrebi si apoi iti raspunzi.Daca nu gasesti raspunsurile,te rogi sa fii la fel de norocos sa le gasesti in cartea pe care tocmai ai inceput-o.S-a mai intamplat.
 Iti calci o camasa si te gandesti ca ceva bun o sa ti se intample azi.Autosugestie.Doar asa te ajuta Universul,spun ei.Ai terminat de calcat camasa,gata meditatia.Unii fac yoga,mie imi place sa-mi calc camasile.O data si inca o data,mai impulsiv.
  Sorb din cafeaua fierbinte.Mult prea fierbinte.Pai sufla sau las-o sa se mai raceasca,nu?!Nu,n-am timp,l-am pierdut pe tot calcandu-mi camasa.Nota Bene: nu manca niciodata un kiwi dupa ce ti-ai fript limba. 

   In lift realizez ca am uitat de parfum.Dintr-o data ma simt goala.Nu pustie,ci goala-nud.In oglinda holului imi zaresc silueta.Lunga,subtire,iute.Ca o suveica, ma alinta taica-miu.
La iesire,portarul imi spune ``Buna dimineata,romancuto!``. Mda,ma limitez sa-i raspund.



SUVÉICĂ, suveici, s. f. 1. Piesă de lemn la războiul de țesut, de formă lunguiață, care servește la introducerea firului de bătătură în rostul urzelii; suvelniță. ◊ Expr. (Iute) ca o suveică sau ca suveica = foarte ager, sprinten; foarte harnic. 2. Piesă din mecanismul mașinii de cusut, în care se introduce un mosorel cu ață.



    Gandeste-te la 3 lucruri pe care vrei sa le faci azi pentru maine,pentru tine si pentru totdeauna.In fiecare zi.



                      Pe curand!Anda.



 

Blog Template by YummyLolly.com