12 dec. 2011

Apel
Frenezie pe strazi, trafic îngreunat, Mos Craciuni deghizati – dispusi sa fie fotografiati alaturi de trecatori contra cost. Si, desigur, goana dupa cadouri. Un studiu publicat de curand într-un  ziar national arata ca una dintre principalele preocupari privind sarbatorile o reprezinta depasirea bugetului alocat cumpararii de cadouri – nimicuri împachetate într-un ambalaj sclipitor prin care le oferim celor dragi ratia de atentie dupa ce, în principiu, i-am ignorant întreg anul.
Toate acestea compun atmosfera specifica lunii  decembrie solicitandu-ne atentia pana în punctul în care exaltarea consumatorista, desi însotita de fraze si urari care mimeaza întelegerea adanca a miracolului sarbatorilor, ne îndeparteaza de la semnificatia spirituala asociata acestei perioade – prilej de a ne reculege, de a privi în noi însine, de a asculta vocea stinsa a sinelui uitat, de a  ne deschide inima si de a  experimenta puterea eliberatoare a iubirii.
Celor care cititi aceste randuri, va propun sa readucem în prim-plan esenta sarbatorilor ce risca a fi diluata de isteria cotidiana, de clisee, de kitsch si snobism. Asadar, fac apel la magia din voi si va doresc sa fiti autentici, sa traiti bucuria reîntalnirii cu voi însiva, sa va lasati cuprinsi de sentimentul de apartenenta la acest univers magnific, sa constientizati rolul unic pe care îl îndepliniti si faptul ca bataia inimii voastre contribuie la desavarsirea perfectiunii puzzle-ului în care ne încadram. Revendicati fiecare clipa, aveti curajul de a va asuma libertatea, fiti demni si onesti fata de voi si fata de ceilalti, iar fiecare decizie pe care o luati sa va aduca  armonie interioara si  pacea pe fondul careia sa va revelati scanteia divina si sa va reîmprospatati credinta.
Va doresc ca de sarbatori, si nu numai, sa fiti  buni, sa fiti întelepti, sa raspundeti cu blandete celor care merita a fi blamati, sa daruiti iubire celor care v-au ranit, sa radiati lumina, sa aplicati principiul integritatii în totalitate si nu selectiv, sa va treziti cu zambetul pe buze, cu inima senina îmbratisand întreg universul, sa va multumiti pentru tot ceea ce ati realizat în acest an, sa va iertati esecurile, sa fiti constienti ca viata voastra va apartine si o puteti modela dupa bunul plac, sa fiti recunoscatori pentru tot ce aveti, pentru inteligenta cu care ati fost înzestrati, pentru  izvorul de energie mereu proaspat din voi, pentru prietenii care v-au fost alaturi, dar si pentru cei care v-au fost un exemplu de “asa nu”, pentru infinitatea de posibilitati la care aveti acces în fiecare zi.
Va doresc ca magia din voi sa se reflecte în zambet, lumina în privire, dragostea în gesturi, optimismul în atitudine, credinta în fapte. Va doresc sa va ridicati deasupra podoabelor stralucitoare, deasupra cliseelor, deasupra euforiei inerente asociate tuturor lunilor decembrie. Va doresc ca acest decembrie… sa fie într-adevar unul special.

    sursa :damaideparte.ro 

Blog Template by YummyLolly.com