25 apr. 2012

Uleiul de migdale dulci si trucul zilei (I)


  Pentru ca folosesc uleiul de migdale dulci de mult timp,m-am gandit ca in locul unui review lung,sa va dezvalui cateva intrebuintari pe care i le-am gasit.Vor fi texte scurte care sper sa va inspire in rutina de ingrijire.

 Uleiul de migdale dulci este un ulei vegetal usor galbui si are un miros specific uleiurilor,insa cu o tenta dulceaga.Este foarte popular datorita proprietatilor remarcabile ale componentilor sai principali: acizi grasi -palmitic, palmitoleic, stearic, oleic; vitamina A, B1, B2, B6, E, minerale, fitosteroli.

  Dintre proprietatile sale multiple,o sa amintesc astazi ca uleiul de migdale dulci este un bun emolient,hranitor si catifelant.Si pentru ca timpul frumos se apropie,iar pantofii vor fi inlocuiti cu sandalele preferate,ce-ati spune de catifelarea picioarelor si o pedichiura rapida?
  Tineti picioarele in apa calduta cu sapun (puteti adauga si 2 picaturi de ulei esential preferat),iar dupa 10 minute,cand pielea s-a inmuiat,aplicati un scrub pentru calcaie sau folositi o piatra ponce.Pana aici,o sa spuneti,nimic nou.
 Dupa realizarea exfolierii uscati picioarele cu un prosop si aplicati putin ulei de migdale dulci.Masati bine atat partea superioara,cat si talpile si degetele,dupa care acoperiti picioarele cu un prosop cald (inmuiat in apa calda si stors bine sau incalzit cateva secunde la microunde).Relaxati-va.Cand prosopul se raceste,il puteti indeparta.Pielea este moale,catifelata si hidratata,iar cuticulele pregatite pentru a fi indepartate (prin impingere cu un betigas,nu le taiati!).Daca doriti sa continuati cu aplicarea lacului de unghii,stergeti cu grija unghiile cu putina acetona,pentru a indeparta urmele de ulei.
  Ce spuneti,o sa incercati acest mic truc de ingrijire?Saptamana viitoare va voi vorbi despre o alta placere legata de uleiul de migdale dulci.


  Pe curand!


 

 

Blog Template by YummyLolly.com