4 apr. 2012

Masca cu aspirina


 In prima faza as vrea sa subliniez faptul ca aspirina sau acidul acetilsalicilic nu trebuie confundat cu acidul salicilic (BHA) care este folosit ca si agent de exfoliere chimica in unele produse cosmetice.
Tineam de mult timp sa va impartasesc experienta cu masca cu aspirina,inca de cand aveam probleme cu pustulele mari si dureroase.In ultimele zile mi-am amintit de ea si am aplicat-o dupa ce am ``umblat`` la niste puncte negre.
   Care este rolul unei masti cu aspirina? 
Functioneaza ca antiinflamator si antiiritant.Aceste proprietati o fac recomandabila pentru tenul acneic si cel care se irita usor.
   Cum se prepara masca cu aspirina?
 De-a lungul timpului cred ca am gasit doza exacta pentru o masca.Eu folosesc o lingura de marime obisnuita in care pun cele doua pastile de aspirina netamponata si adaug apa.Aspirina are o usoara actiune efervescenta,dizolvandu-se aproape complet in apa.Raman mici granule ce se pot folosi la exfolierea tenului in momentul clatirii mastii.
 Compozitia obtinuta o aplic pe tenul curat cu ajutorul unui tampon de vata si las sa actioneze aprox.10 minute, timp in care masca se usuca si incepe sa stranga fata.Clatesc cu apa calduta,realizand si un mic scrub.



   Care sunt efectele mastii cu aspirina?
Calmeaza iritatiile pielii,iar punctele rosii si cosurile par mai putin inflamate.Sa zicem ca alegeti sa exterminati un cos aparut din senin si momentul regretelor vine imediat ce va treziti cu zona rosie si inflamata.Daca aplicati o discheta cu putina aspirina dizolvata in apa,veti vedea ca inflamatia si roseata sunt reduse ca prin minune.
 Am incercat si aspirina efervescenta,nu exista diferente de rezultate.
 Cam asta face masca cu aspirina,fiind recomandata cu precadere tenului acneic sau iritat.Exista si o serie de mituri in ce priveste aceasta masca si e bine sa stiiti la ce sa va astepti.Prin urmare,trebuie sa stiti ca:
  • masca cu aspirina nu trateaza acneea si excesul de sebuum,ci doar reduce roseata si inflamarea cosurilor.Acestea vor parea mai mici si astfel,mai putin evidente,insa nu se trateaza cu aspirina.De asemenea,daca aveti tenul acneic,nu efectuati scrubul la clatire,intrucat acest proces nu este recomandat acestui tip de ten.
  • masca cu aspirina nu inchide porii si nu actioneaza ca exfoliant chimic.Pentru un astfel de proces,cautati produsele cu acid salicilic (BHA).
Masca cu aspirina nu este recomandata daca sunteti alergic la aspirina si daca o folositi impreuna cu alte ingrediente iritante,cum ar fi sucul de citrice (ex.:zeama de lamaie).Puteti inlocui apa cu ceaiuri sau apa minerala.


   Ati incercat masca cu aspirina?Cum vi s-a parut?


    Pe curand!



P.S.: Mai am o masca buna de recomandat pentru tenul obosit,tern.;)
 

Blog Template by YummyLolly.com