Intorcandu-ne la colierele "cu pricina" :))... neavand dispozitia de a ma documenta pentru a afla idei diverse, m-am intrebat ce as putea folosi/improviza ca suport! Initial gandul m-a trimis la o creanga de copac, frumos ramificata, pe care sa aplic bronz; sa o fixez intr-un suport...ce fel de suport nu stiam si nici n-am aflat caci planul s-a schimbat pe parcurs! Ca sa-mi linisteasca elanul de a cauta crengi care, culmea, sa si corespunda unor criterii date :)), sotul meu mi-a spus ca poate fi realizat un astfel de "copacel" din cablu electric!
Ca sa stiti pentru ce va inarmati cu rabdare, nu-mi pastrez asi in maneca si va prezent deja obiectivul pe care-l urmarim:
Sa trecem la un stil mai concis de prezentare caci altfel ne agatam urechile printre cabluri!:P
Materiale necesare:
- cablu electric mai gros, mai rigid;
- optional, cablu electric mai subtire (veti intelege pentru ce!);
- foarfece/patent/cleste;
- bronz (miniu de plumb sau spray!) sau, daca va este mai la-ndemana, oja sidefata (ori dupa cum doriti!);
- realmente util: "una bucata" sot/iubit/tata/frate/verisor/vecin binevoitor, indemanatic, rabdator si (daca e posibil!) iubitor!...:))
Etape de realizare:
1. se taie cablul in bucati a caror lungime trebuie sa fie dublul inaltimii dorite pentru "copacel"; este nevoie de un minim de 5-7 bucati de cablu (pentru a avea cca 10-14 "ramuri");
2. fiecare dintre bucatile de cablu (taiate la aceeasi dimensiune) se indoaie la jumatate;
3. se formeaza un "buchet" cu bucatile de cablu indoite asezand capetele libere, respective capetele cu indoitura laolalta;
4. prindem capetele "buchetului" cu ambele maini si rasucim (ca si cum am stoarce o rufa!) - rezulta "trunchiul de copac";
5. cu "trunchiul de copac" obtinut, procedam astfel:
a). partile indoite se desfac spre lateral pentru a forma "radacinile", baza suport a "copacelului";
b). capetele libere ale cablului se despart si ele precum ramurile unui copac;
6. optional!
- poate fi sporita stabilitatea bazei "copacelului" prin impletirea unei "tesaturi" circulare din acelasi tip de cablu subtire in jurul radacinilor, pornind de langa tulpina (vezi foto!)
7. se onduleaza ramurile copacelului ca in imagine, apoi se rasfira - dupa dorinta!
8. se aplica bronz/oja pe tot suportul-copacel (fie cu pensula, fie cu spray-ul)!
Eu (shame on me or not?!), in cele din urma, am lasat copacelul sa fie eco!:)) Din mai multe motive: comoditate (ca sa nu-i zic chiar lene!), teama ca nu cumva bronzul/oja sa-mi pateze vreun colier (desi e putin probabil sa se intample asta daca a fost lasat bine la uscat! - vulpea care n-ajunge la struguri spune ca-s acri :P ) sau, mai rau, substantele continute de acestea sa afecteze in vreun fel materialul unora dintre coliere; oricum va fi decorat cu siragurile si se va vedea prea putin din el (eu il tin intr-un dulap, altfel s-ar aseza praful si as avea o treaba in plus pe care nu o vreau!); acelea dintre voi care tineti mai mult decat mine la aspectul estetic al acestui obiect, mai aveti o solutie: sa aplicati cu pensula aracet pe intregul pomisor si sa-l imbracati apoi in fasii de material textil (tehnica aplicarii bandajului, in sens circular, suprapunand partial fasiile) - asta, desigur, inainte de a ondula ramurile!
And now...taa-daaaaaaammm, ta-daa-daa-daa-daaaammm!!!:D
Iata rezultatul final (intre noi fie vorba, nu este el cel mai frumos dar e de folos! mi-am asezat colierele pe categorii: greutate, culori, material, sezon, stil, frecventa cu care stiu ca le port):
Sper ca v-a placut postarea aceasta si ca o gasiti utila - macar intr-o anumita masura!:) Eu am scris-o cu drag pentru voi!
Si, BONUS, pentru toata rabdarea voastra, un coltisor sclipitor!:D
* click pe poze pentru o mai buna vizualizare!
Spune-mi, tu cum iti pastrezi colierele?!
Te tenteaza ideea unui copacel-suport pentru coliere?
Pupicei!!!
Ilda
Lavender Thoughts to you