4 feb. 2015

O nouă comandă pe Sheinside!

Hello, ladies! :)

Înainte de a trece la subiect, ţin morţiş să vă spun că mi-a fost dor de voi şi de interacţiunea pe care o avem aici. Aşa cum anunţă chiar titlul postării, aştept o nouă comandă de pe site-ul Sheinside. Nu vă voi mai provoca să ghiciţi care sunt articolele pe care le-am ales pentru că am o rezervă la a apela  de două ori la acelaşi joc, chiar dacă e unul drăguţ! Mă refer exclusiv la această situaţie! 

Când pornesc un astfel de demers, am în vedere nişte criterii:

- să îmi placă produsul (design, culoare), să mă atragă prin ceva;
- să se potrivească stilului meu vestimentar, temperamentului meu; cu alte cuvinte,  să simt că mă reprezintă sau că are potenţial în acest sens;
- să existe mărimea mea pe stoc (la ce bun să o adaug în coş, doar pentru a  o admira necăjindu-mă din cauză că e prea puţin probabil să îmi vină bine?!);
- să am nevoie de acea haină în garderobă  (la drept vorbind, criteriul acesta are un grad mare de subiectivism - când îi pică cu tronc unei femei un lucru, va găsi motive nebănuite de nimeni pentru care "să aibă nevoie", să îi trebuiască!);
-să găsesc, ipotetic, raportând la ceea ce se află deja în dulapul meu, măcar două-trei combinaţii vestimentare în care aş purta acea piesă!

Vă voi prezenta acum întregul "bagaj" strâns în coşul de cumpărături. Apoi, voi continua cu  tipsuri care pot fi utile măcar unora dintre voi! 

Aţi văzut ce textură faină are materialul rochiei? În plus, mă înnebunesc picourile acelea roşii!

Ufff, cât m-am mai uitat la puloverul acesta! În fotografiile suplimentare de pe pagina lui se pot vedea multe variante de a aşeza acel guler; de fiecare dată, are un alt aer, e ca şi cum ar fi altul! E foarte chic!

Am varianta pe roşu a acestui pulover! Mă puteţi vedea purtându-l în două fotografii postate 
pe site! Calitatea lui m-a determinat să îl doresc şi pe această nuanţă de albastru!

                                                                        AICI / HERE
Arată şi mai bine îmbrăcat acest cardigan! Vă puteţi convinge din pozele suplimentare de pe pagina lui!


Cardiganul ăsta, cu gluga lui simpatică, are un aer copilăresc cu care m-a cucerit! Îmi pare genul de piesă... 
my go to!

Fluuuuffyyyy!!! Cum să nu îmi facă cu ochiul?!

Să se mai şi împrimăvăreze propun... :)

Vreau, vreau, vreau o astfel de fustă!


Carourile şi combinaţia cromatică ale acestei cămăşi m-au zăpăcit de tot! 
În plus, e din bumbac şi mi-o imaginez ca fiind moooaaleee şi plăcută la atingere!

Câte cămăşi din denim ai avea, parcă nu-s de-ajuns! Ca dovadă, nu doar la un model m-am oprit, ci la două! 


Primăvara ar purta o astfel de fustă, nu credeţi?

 Şi-acum, coşul fiind plin,  începe o nouă etapă care implică:

- să studiez detaliile articolelor (în descrierea aflată pe pagina fiecăruia dintre ele);
- să folosesc opţiunea zoom pentru a observa cu atenţie materialul, calitatea şi textura acestuia;
- dacă pe pagina unui articol vestimentar există fotografii ale unor persoane (fie că sunt bloggeri, fie că nu) ce poartă respectiva haină, observ felul în care se aşază produsul, raportez şi la conformaţia corpului acelor persoane faţă de cea pe care o am eu!

Comparaţie şi eliminare. Tandemul acestora mă ajută să reuşesc - uneori cu strângere de inimă, cu părere de rău - să renunţ la unele dintre cele n-sprezezece haine pe care le-am adunat în coş! Voi rămâne în acest fel, din aproape în aproape, doar cu acelea care îmi respectă toate criteriile şi nevoile! 

Odată ce am ajuns în acest punct, totul e foarte simplu! 

Iau un centimetru de croitorie (chiar dacă nu avem nimic de-a face cu acest domeniu, e un instrument util în orice casă) şi mă măsor: umeri, braţ, bust, talie, şold... tot ce e nevoie! Dacă rezultatele măsurătorilor se încadrează undeva la limita celor date ca reper pe site, verific dacă produsul are în compoziţie elastan (în cazul unor pantaloni, de exemplu), analizez încă o dată tipul croielii - contează şi aceasta când iau o astfel de decizie; dacă încă am dubii în ceea ce priveşte mărimea, într-un final, pentru siguranţă, optez pentru cea care este mai mare. La nevoie, o haină prea mare poate deveni mai mică; procesul invers... nu e imposibil, dar e mai dificil).

Fireşte că nu consider că strategia pe care o aplic eu pentru shoppingul online este una general valabilă. Fiecare are propriul stil  de a aborda lucrurile! Dacă veţi găsi informaţii utile în postare, m-ar bucura mult! Dacă nu, aştept să ne împărtăşiţi şi voi tipsurile la care apelaţi, cele care vi se potrivesc şi care vă conduc la a face shopping inspirat!

La final, vă propun şi un exerciţiu de imaginaţie:

Alegând din postare una sau două piese vestimentare care sunt pe gustul vostru, spuneţi-mi cu ce alte articole  din garderoba voastră le-aţi combina, descrieţi-mi pe scurt prima ţinută care vi se conturează în minte! 

Vă aştept cu nerăbdare comentariile...
Pupicei mii!
Cu drag,
Ilda
Lavender Thoughts to you








 

Blog Template by YummyLolly.com