22 mar. 2014

Happy moments (20)

Am un scurt respiro în acest weekend încât să pot scrie o postare - nu oricare ci aceea care reprezintă postarea mea de suflet! Am constatat cu stupoare că au trecut circa două luni de la ultimul Happy moments, n-aş fi crezut că e chiar atât de gravă situaţia!:)) Intervalul îndelungat are "bonusul" lui de suprasolicitare, frământări generate de incomoda stare emoţională de a mă simţi "între ciocan şi nicovală", emoţii, griji... şi aş putea continua cu o gamă largă de sentimente şi trăiri care nu prea îşi au locul aici astfel că spun "Stop!" ideii şi revin la nota pozitivă.

Cu sinceritate, până la capăt, trebuie să admit că toate acestea m-au influenţat în mare măsură şi că mi-am ţinut "la zi" unele momente de fericire cu mare greutate ; se prea poate ca pe unele dintre ele să fi ratat să le conştientizez... Pe de altă parte, s-au succedat atâtea altele care au fost mai mult decât evidente - nici cel mai obosit/stresat/necăjit/preocupat om din lume nu le-ar fi scăpat din ochi, din minte, din inimă!

Căutând nişte fotografii pentru a oferi un cadou personalizat unei eleve sărbătorite, am găsit această poză a Diei; mi-e atât de dragă, zâmbesc instantaneu privind-o! Transmite...libertate! Iubita mea Diuca - îmi amintesc cu câtă încântare a venit din acea excursie (un cadou aniversar special de la nişte buni prieteni)...

Nu e simpatic foc acest coşuleţ primit în dar de Diuca la o petrecere aniversară a cărei tematică viza caii şi echitaţia? Un măr, un borcănel cu bomboane de ciocolată, un recipient de sticlă cu zahăr brun cubic şi un fursec delicios în acel pliculeţ! Păstrăm cu drag coşuleţul şi recipientele! 

Un moment emoţionant în timp ce adresam urări unei alte eleve sărbătorite! Se pare că am împărţit "frăţeşte" emoţiile...

Apus de februarie! Nu mi-am putut lua ochii de la el! Fascinant arăta cerul! O splendoare! L-am privit din uşa casei şi m-a relaxat... Aveam mare nevoie de asta!

Am găsit o fotografie; nostalgia copilăriei; atât de multe amintiri m-au năpădit (casa copilăriei - demolată în toamna lui '89, bunicii iubiţi, strada prăfuită, liniştea toată)! Puteţi ghici care dintre cei 3 iezi sunt eu?

Dia, pe 14 februarie, prezentând în faţa tuturor din şcoală proiectul realizat de clasa sa - Săptămâna sentimentelor frumoase! Mă bucur că are şansa de a răspunde unor astfel de provocări, că are curajul de a şi le asuma - avea emoţii, i se simţeau în glas dar le controla şi, acolo unde discursul pregătit se ascundea prin cotloanele minţii, s-a adaptat improvizând, "brodând" pe tema respectivă! Am trăit alături de ea fiecare părticică de emoţie! Nu mă aşteptam ca fiica mea să-mi pregătească şi un cadou tematic simbolic, a fost o surpriză extraordinară!


Mulţi dintre părinţii elevilor din şcoală au răspuns cu drag invitaţiei de a veni să lucreze mărţişoare împreună cu copiii lor şi cu colegii acestora. La rândul meu, ca mamă, am pregătit cu bucurie materiale şi am mers la clasa fiicei mele! La noi au venit mămicile precum nişte zâne bune: au lucrat cu copiii dar le-au adus şi daruri de suflet  (pentru ei înşişi, pentru mămicile lor)!

Ziua Mărţişorului,  cea de 8 Martie sunt sărbători care au un rol declanşator de entuziasm, de zâmbet, de feminitate, de speranţă! Multe bucurii am avut, sunt o mare norocoasă! Ca mamă, ca soţie, ca învăţătoare, ca fiică şi ca prietenă! Am primit flori, mărţişoare frumoase, cadouri; am împărţit, la rândul meu, bucurie! Au fost zile şi sentimente atât de frumoase, încât simt că nu îmi sunt de ajuns cuvintele pentru a le prezenta, cuvintele nu au acea aură sau poate că nu le-o pot da eu acum! Iubitul meu mi-a adus ghiocei şi un inedit mărţişor - un clutch Muse Chic (a ştiut să asculte!); un alt cadou inedit au fost 3 bilete la teatru, oferite de o dragă elevă - o fetiţă sclipitoare; am primit un mărţişor deosebit de la Alina Anghel şi FUNtastic decoration; am lucrat împreună cu Dia câteva mărţişoare pe care le-am trimis unor fete dragi, am petrecut cu colegele şi prietenele de ziua noastră - am râs mult, ne-am simţit bine împreună! Mama e născută pe 7 martie; dorea să organizeze petrecerea duminică (pe 9) dar i-am făcut o surpriză imensă complotând cu sora şi fratele său! Iubitul meu drag mi-a făcut un cadou deosebit (ssttt, ţine de o sferă personală şi nu pot da detalii!)... Câteva dintre fotografiile de mai jos vă vor mai povesti câte ceva!


Gingăşia unui început de primăvară


Hai să lucrăm împreună mărţişoare!Doar eu şi Dia, ca fetele... la cofetărie!:) Anticipând dulceaţa lui 8 Martie! 

Îşi poate dori o mamă un altfel de dar? Happy Mother's Day! :D

Party girls!


Flori minunate...

Am stat minute bune aşteptând pe cineva şi nu m-am plictisit datorită companiei pe care mi-au ţinut-o cerul albastru şi mugurii unui pom! Am stat să îi contemplu până mi-a venit ideea de a-i poza cu telefonul; m-a privit cam cu uimire un bătrânel, dar eram prea fascinată ca să mă opresc! :))

Într-o seară, după ce i-am spus Tatăl nostru (înainte de somn),  Dia m-a surprins cu o declaraţie: "Te iubesc până la capătul curcubeului!"... Mi-a explicat că  auzit-o într-un desen animat, că i-a plăcut şi că a vrut să mi-o spună mie! Minunat şi unic momentul pe care l-a creat!

Închei cu un "moment" lung cât o viaţă: v-am spus că am avut o perioadă foarte grea, din multe puncte de vedere; iubirea şi răbdarea lui Alex, faptul de a mă asculta, de a mă sfătui, de a mă susţine continuu m-au ajutat să trec cu bine! Sunt o femeie norocoasă! Doresc asta chiar fiecărei femei! Doresc asta fiicei mele!


Mulţi pupici! :)
Vă mulţumesc pentru vizită şi pentru răbdarea de a citi luuunga postare!
Să aveţi weekend minunat în continuare!

Cu drag,
Ilda
Lavender Thoughts to you
 

Blog Template by YummyLolly.com