26 nov. 2011

The Wish


   
   Toata saptamana,gandul mi-a stat la dorinte.De la cele sufletesti,la cele materiale si pana la cele care pot fi numite de-a dreptul,mofturi.
   Imi imaginez ca de-a lungul timpului adunam,fir cu fir,in mod continuu,un ghem al dorintelor.Legam dorintele in  noduri si asteptam depanarea ghemului.In timp de asteptam,ghemul creste cu alte si alte dorinte,placeri,nevoi ori necesitati.Cat de des depanam ghemul si,mai ales,cate noduri cu adevarat importante dezlegam?

  M-am intrebat si eu,ca probabil tot pamanteanul,ce-mi doresc mai mult si mai mult.Sau altfel spus,daca ar fi sa tes implinirea unei dorinte cu toate ghemele pe care le am,ce dorinta as impleti?
 Va las in compania unei metafore,apoi va dau si raspunsul meu.   
``A fost odata ca niciodata o tara in care toata lumea era fericita. Fiecare persoana se nastea cu un sac fermecat care continea un stoc interminabil de gheme pufoase si calde.
Cand acestea erau daruite altor persoane, ele erau ca atingerea mainii unui copil mic, astfel incat oamenii simteau caldura si afectiune ori de cate ori primeau un ghem pufos si cald. Si pentru ca sacii erau fermecati, fiecare putea cere si primi oricat de multe gheme calde vroia.
Intr-o zi, a venit o vrajitoare rea, care a raspandit zvonul ca nu vor fi intotdeauna suficiente gheme in saci.
Vrajitoarea vroia sa vanda o licoare care aduce fericirea, astfel ca stocurile gratuite de gheme pufoase calde nu erau benefice pentru afacerea ei.
Oamenii au inceput sa ascunda ghemele pufoase calde, in caz ca zvonul ar fi adevarat, astfel ca, la fel ca in cazul pietelor financiare, au sfarsit prin a face acest lucru sa devina real.

Acum locuitorii nu mai erau la fel de fericiti. Oamenii daruiau gheme numai cu economie, si chiar si atunci vroiau un ghem in schimb, de fiecare data. Unii au inceput sa daruiasca gheme din plastic, astfel incat sa pastreze originalele pentru ei. Desi pareau foarte reale, senzatiile pe care le ofereau nu erau aceleasi.
Unii au inventat spini reci, care stimuleaza sentimente neplacute, dar cel putin le reamintesc oamenilor ca ei traiesc. Vrajitoarea cea rea a facut o multime de bani vanzand leacurile ei nenorocite.
In cele din urma, un calator intelept a trecut prin tinut si vazand ceea ce s-a intamplat le-a spus oamenilor ca sacii ERAU fermecati, si cu cat scot din ei mai multe gheme, cu atat mai multe vor fi fabricate in saculeti.
Unii oameni l-au crezut pe calator si au inceput sa scoata mai multe gheme. Acum asteptam sa ii vedem reusind sa aduca inapoi obiceiul daruirii de gheme calde pentru binele oamenilor.``(damaideparte.ro)


  S-a strecurat si dorinta mea.Mi-ar placea sa pot fi asemenea calatorului intelept si poate,nu intamplator am facut analogia ghemelor cu dorintele fiecaruia.

    Sunt sigura ca fiecare dintre noi are suficiente gheme.Daca ar fi sa impletiti o dorinta cu ghemele voastre,care ar fi aceea?   Pe curand,
 

Blog Template by YummyLolly.com