2 ian. 2015

Review: Gel de curăţare revigorant (ten gras/mixt) - Lavera

La mulţi ani, fete dragi! :)
Bine ne-am regăsit!

Scriu acum părerea mea formată în urma testării acestui produs cu sentimentul că îmi dau o restanţă. Se întâmplă astfel deoarece am dorit să redactez acest review înainte de finalul anului 2014 şi, din păcate, nu am reuşit!

Vă povestesc astăzi despre un produs de îngrijire destinat tenului mixt sau gras;  aparţine brandului Lavera (ce are produse realizate în Germania) şi poate fi găsit pe site-ul rosebeauty.ro. La o căutare în acest magazin online, veţi descoperi şi produse Lily Lolo (sunt sigură că aţi auzit despre această gamă britanică de machiaj mineral natural, premiată internaţional), produse cosmetice bio-organice şi de îngrijire aparţinând unor mărci precum : Weleda, Earth Line, Sea Line (dermato-cosmetice), Jason, Mayam, Natracare, Green People.

Gelul de curăţare revigorant pentru ten gras sau mixt - Lavera
(click AICI pentru a-l localiza pe site)

Prezentarea producătorului este următoarea:

Gel de curăţare a tenului, recomandat pentru acţiunea sa de curăţare blândă şi profundă a pielii, pentru tonifierea şi revigorarea pielii.
Este recomandat pentru tenul mixt şi gras. Conţine extract antibacterian de gălbenele, ce reglează funcţionarea glandelor sebacee. Extractul organic de struguri are puternic efect antioxidant şi regenerează ţesuturile şi în acelaşi timp uniformizează culoarea pielii. Extractul de ginkgo biloba lasă pielea curată şi fresh, având un efect revigorant.
Pe baza acestei descrieri, cunoaşteţi deja o parte dintre ingredientele gelului de curăţare.
 Formula completă poate fi citită mai jos:

Acestea fiind datele de la care pornim, ştiind că eu am un ten mixt cu acte în regulă, îmi rămâne să vă spun pe-ndelete ce impresie am în legătură cu produsul care face subiectul acestei postări, cum am folosit acest produs de îngrijire, ce efecte am observat că are asupra tenului meu.
- Ambalajul permite aplicarea şi dozarea în condiţii de igienă. 
- Compoziţia în sine are transparenţă, o uşoară tentă gălbuie, nu este densă ci, mai degrabă, are consistenţa unui gel moale, lichid. Acest aspect necesită o oarecare precauţie pentru a nu doza mai mult produs decât e nevoie.
- Mirosul este destul de intens, tonic - o combinaţie de arome pe care eu o percep ca fiind asemănătoare cu cea a unui mix de condimente, cu cea a gazonului proaspăt tăiat şi, într-o oarecare măsură, cu aceea a creioanelor nazale. Nu m-a deranjat în niciun fel, dar mă surprindea de fiecare dată! Nu se mai simte pe ten după clătire.
- Face o spumă lejeră, aceasta nefiind în cantitate mare, dar suficientă pentru a curăţa temeinic. Important de precizat că fondul de ten pe care îl folosesc este unul ce nu se lasă îndepărtat cu una-cu două. Dacă nu aţi folosit Natural Fix (de la Radiant), poate ştiţi cum e de îndepărtat de pe ten ColorStay (de la Revlon)!

Utilizez acest gel de curăţare de circa o lună şi jumătate. De cele mai multe ori l-am aplicat seara, cu scopul de a curăţa cu ajutorul lui cea mai mare parte a machiajului. L-am folosit şi atunci când nu purtam makeup - fie pentru că simţeam nevoia să îmi curăţ tenul, fie cu scopul de a observa cum se comportă şi pe pielea nemachiată. 
Atât în timpul, cât şi ulterior aplicării, pielea feţei percepe o senzaţie de împrospătare, de răcorire, de revigorare. După curăţare, nu am avut senzaţia că pielea "strânge", "ţine", se usucă. 
Mi-aş fi dorit să observ îmbunătăţiri în ceea ce priveşte un mai bun control al funcţionării glandelor sebacee. Din păcate, zona T a tenului meu şi-a văzut liniştită mai departe de secreţia de sebum, în maniera pe care o cunosc. 
Per ansamblu, consider că gelul de curăţare pe care l-am testat este un produs bun. Raportul calitate-preţ (37 lei/100 ml de produs) este unul rezonabil, îndeosebi pentru persoanele preocupate în mod deosebit ca în rutina de îngrijire să se regăsească produse a căror formulă să conţină cu preponderenţă ingrediente naturale.

Voi ştiaţi de brandul Lavera? Aţi folosit produse aparţinând acestuia?
Sper să vă fie util acest review şi vă aştept cu nerăbdare feedback-ul!

Cu drag,
Ilda
Lavender Thoughts to you




 

Blog Template by YummyLolly.com