7 iun. 2011

Soarele si ale sale raze...(I)

NOTA: Scopul urmatoarelor cinci  postari este acela al constientizarii importantei protectiei solare adecvate.


 Soarele,ca sursa de viata,este adesea similar cu notiunile de vacanta,relaxare,odihna....In plus,ne place soarele pentru ca adoram pielea bronzata,bucurandu-ne,astfel,de un aspect sanatos.
 Chiar daca soarele are efecte pozitive asupra sanatatii noastre,expunerea excesiva si neadecvata poate duce la consecinte grave pe termen lung.
 
   Radiatiile emise de soare sunt diverse si se clasifica astfel:vizibile (lumina),infrarosii(caldura) si ultraviolete.Acestea din urma sunt cele care provoaca pigmentarea pielii.
   Ultravioletele se clasifica si ele in trei categorii:
·  UVA: ating in cantitate mare suprafata terestra si pot prejudicia sanatatea noastra.
·  UVB:Sunt mult mai nocive decat cele amintite anterior.Majoritatea sunt absorbite de stratul de ozon,insa subtierea acestui strat permite tot mai mult accesul acestora.
·  UVC sunt cele mai nocive si nu ating suprafata terestra.
  Efectele negative depind de factori precum:altitudinea,latitudinea,ora (momentul zilei) si suprafata pe care soarele se reflecta.

 Motivul general pentru care ar trebui sa ne protejam de radiatii,chiar si atunci cand nu ni se par prea puternice este acela al sanatatii.Aspecte particulare vom discuta pe parcursul acestor cinci postari,de care va spuneam la inceput.

 Maine,voi prezenta efectele pozitive si efectele negative ale expunerii la soare si,un alt motiv care trebuie sa ne determine sa ne protejam impotriva radiatiilor.

 Pe curand!

 

Blog Template by YummyLolly.com