9 feb. 2016

Review: Produse Balm Balm - demachiant natural cu ulei de cocos; loţiune tonică organică cu hamamelis

Hello, ladies! :)

Vă amintiţi produsele primite spre testare din partea frumoasei echipe longeviv.ro? Mă gândesc că e util un reminder şi, totodată, un binevenit update după un anumit interval de timp...

* Piatra de alaun Feret - review aici!
Pentru mine a funcţionat de minune acest produs, atâta timp cât activităţile pe care le desfăşuram erau relativ molcome. Mi-a plăcut în aşa măsură încât am căutat să găsesc variante de a o folosi chiar şi când ritmul de viaţă a devenit trepidant. Din păcate, nu am reuşit să împac şi capra şi varza! Însă i-am rămas fidelă şi o aplic atunci când nu există la orizont pericolul agitaţiei; de asemenea, după depilarea cu ceară de unică folosinţă, o aplic pe piele în zona inghinală şi la încheietura cotului - previn iritaţiile, iar roşeaţa se estompează mult mai repede! Pentru soţul meu, se poate spune că este produsul-revelaţie al anului 2015, nu mai foloseşte niciun alt produs de mai bine de jumătate de an, pe el îl protejează perfect împotriva mirosului dezagreabil al transpiraţiei.

* Crema hidratantă pentru mâini şi picioare / Gelul Hyalomiel, Feret - review aici!
Un produs cu totul special! Vă spuneam că l-am folosit cu parcimonie când începuse să se întrevadă că, inevitabil, se va consuma... Mi-e dor deja de aroma aceea gurmandă de miere, de textura sa şi de senzaţia răcoritoare pe care o lăsa după aplicare!

* Masca de faţă cu hibiscus, 100% organică, Balm Balm - review aici!
Din când în când, am revenit la această mască şi mi-a confirmat de fiecare dată impresiile pe care vi le-am împărtăşit la momentul recenziei. Se mai află puţin produs în recipientul ei şi, la ritmul în care scriu eu despre produsele consumate, se prea poate să o vedeţi menţionată la următoarea postare de acest gen.

* Buretele Konjac cu argilă franţuzească -  review aici!
Odată ce l-ai folosit şi te-ai bucurat de rezultatele pe care observi că le aduce, vei mai dori un altul! Aşa se face că mi-am achiziţionat încă unul similar, dar şi un burete Konjac cu cărbune din bambus (pentru puncte negre)! Recunosc, pe acesta din urmă l-am cam neglijat, apelând mai mult la celălalt (ale cărui efecte le cunoşteam) - dar va veni şi perioada lui de glorie!

După această lungă introducere, ajungem în zilele noastre! :) Vreau să vă spun astăzi impresiile despre alte două produse Balm Balm ce vă sunt puse la dispoziţie de acelaşi magazin online: 

* Demachiant natural din ulei de cocos, Balm Balm 
* Loţiune tonica organică pe bază de extract de hamamelis 



Nu întâmplarea se face vinovată pentru faptul că scriu cu atât de mare de întârziere despre aceste două produse de îngrijire a tenului, nici măcar despre  lipsa timpului nu este vorba! Ajungem la celebra replică "It's not you, it's me!"... Mda, eu sunt un dinozaur atât de bine ancorat în ritualurile sale şi atât de ataşat de produsele care îi priesc, încât mi se întâmplă uneori să fac loc cu dificultate unor noutăţi. Aspectul acesta nu este un atu pentru un blogger de beauty. Cum obişnuiesc să caut şi să găsesc jumătatea plină a paharului, avantajul constă în faptul că nu îmi voi exprima niciodată părerea dacă încă am îndoieli şi dacă perioada în care am testat produsul nu este una care să vină să susţină formarea unei opinii clare!

Vă voi prezenta, în paralel, caracteristicile celor două produse, având în vedere că ele fac echipă în ritualul demachierii!

- Recipientele în care vin sunt identice, fiind confecţionate dintr-un material plastic rezistent - cu un oarecare grad de flexibilitate. Pompiţa pulverizatoare cu care sunt dotate asigură o utilizare igienică a produselor şi e protejată de un capac din plastic transparent.

- Atât demachiantul, cât şi loţiunea tonică au culoare transparentă. 

- Mirosul demachiantului cu ulei de cocos este extrem de discret, aproape imperceptibil. În opoziţie, loţiunea tonică cu hamamelis are o aromă intensă, fresh, oarecum înţepătoare, poate chiar agresivă - un amestec de arome ierboase, de plante medicinale, de alcool.

- Textura ambelor produse este fină, lichidă. Demachiantul este un ulei de cocos light, lejer. Loţiunea tonică este precum o apă florală.

- Cititoarele interesate de ingrediente pot vizualiza etichetele celor două produse:


Demachiantul natural cu ulei de cocos


Loţiunea tonică organică pe bază de extract de hamamelis

Pe ambalajul ambelor produse se află notate recomandări referitoare la aplicarea acestora:
- pentru demachiantul cu ulei de cocos: se aplică în palmă puţin produs şi se întinde cu ajutorul degetelor pe faţă şi pe gât, îndepărtând apoi cu ajutorul unei dischete demachiante umede.
- pentru loţiunea tonică cu hamamelis: se aplică puţin produs pe o dischetă demachiantă umedă şi se foloseşte astfel pentru a îndepărta resturile de demachiant sau de impurităţi de pe faţă şi de pe gât sau se utilizează în scopul împrospătării acestor zone.

La această parte, dinozaurul despre care vă vorbeam mai sus a intervenit! Am încercat dar nu mi-a fost pe plac ideea de a întinde cu degetele uleiul de cocos - chiar dacă textura acestuia este una light, plăcută, tot ulei rămâne şi eu am o reticenţă în acest sens! Lucrez cu mine însămi în acest scop dar, se pare, e cale lungă! Şi-atunci, am aplicat demachiantul pe ten cu ajutorul dischetei. Am constatat că nu e tocmai facilă aplicarea în acest mod - este vorba despre un ulei, ar fi trebuit să pun cantitate prea mare de produs şi aş fi irosit, mare parte fiind "înghiţit" de bumbacul dischetei. Am preluat ideea sugerată pe ambalajul loţiunii tonice şi am aplicat demachiant pe o dischetă uşor umezită; acest truc a făcut să fie mai uşor procesul de curăţare a machiajului de pe ten însă îmi crea disconfort senzaţia de piele uleioasă, pe care nici loţiunea tonică nu mă ajuta să o îndepărtez; ba mai mult, cu greu am tolerat mirosul atât de "verde" al acesteia din urmă.

Şi uite aşa, relaţia mea cu aceste două produse s-a conturat anevoie! În condiţiile în care le-am utilizat numai seara, înainte de culcare. Dacă le-aş fi inclus în rutina dimineţilor, s-ar fi impus să adaug o etapă suplimentară - spălarea tenului cu un gel de curăţare (altfel, tenul meu mixt nu ar fi putut primi crema hidratantă, loţiunea de protecţie solară şi fondul de ten fără a avea un luciu nedorit). 

Există şi un aspecte pozitiv, deloc de neglijat: această combinaţie demachiant loţiune tonică Balm Balm aduce hidratare tenului, acesta are aspect luminos şi neted dimineaţa. 

În prezent, folosesc doar demachiantul cu ulei de cocos pentru demachierea ochilor. Am constatat că substituie cu succes un demachiant bifazic şi că este foarte blând cu această zonă sensibilă a tenului, curăţând excelent!

Luând în calcul toate aspectele pe care le-am enumerat mai sus, consider că aceste două produse pot fi potrivite în cazul tenurilor uscate/ normale ori pentru tenurile sensibile, predispuse la alergii generate de ingredientele din compoziţia altor produse destinate demachierii. Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos sunt cunoscute şi recunoscute. Despre proprietăţile uluitoare ale "alunului vrăjitoarelor" (hamamelis) merită să citiţi în cazul în care nu aţi avut deja ocazia.

Demachiantul natural cu ulei de cocos şi loţiunea tonică organică pe bază de hamamelis pot fi achiziţionate online de AICI - unde veţi găsi şi alte produse aparţinând brandului Balm Balm.

Dacă vă sunt de folos informaţiile din această postare, mă bucur mult!
Vă îmbrăţişez, fetelor!

Şi... nu uitaţi: fiecare dintre noi este mai frumoasă atunci când zâmbeşte! :)

Cu drag,
Ilda
Lavender Thoughts to you







 

Blog Template by YummyLolly.com