7 iun. 2014

Happy moments (21)

Bună, fete dragi! :)

S-a lăsat mult timp aşteptată cea de-a 21-a postare cu acest subiect. De asemenea, cea anterioară a fost scrisă la interval mare de timp. E ceva ce nu mă prea face potrivită pentru a fi blogger; paradoxal, e acel ceva ce totodată mă recomandă pentru a scrie în aşa fel încât să redau ceea ce simt, să pot transmite emoţia! Fac referire la faptul că eu scriu numai atunci când am o anumită dispoziţie, un anumit feeling! Ori... e dificil uneori a sincroniza starea sufletească cu timpul disponibil, cu odihna şi relaxarea, cu inspiraţia, cu un anumit ambient (pentru a scrie, mie îmi trebuie linişte în jur, nu numai în suflet  :P), cu priorităţile vieţii de zi cu zi!

Dorul de acest tip de articol, gândul că şi voi îl apreciaţi au fost susţinute şi completate azi de vizionarea unei recente emisiuni Profesioniştii la care era invitat un preot. Petru Moga e numele său. Întreaga emisiune poate fi considerată o pledoarie pentru fericire. Au fost spuse multe lucruri interesante, într-un mod convingător care te îndeamnă să reflectezi asupra unor aspecte, însă una dintre ideile enunţate m-a dus cu gândul instantaneu la "exerciţiul" numit Happy moments:

Fericirea, de fapt, depinde de cat suflet iese în întâmpinarea realităţii.

Voi selecta şi voi enumera unele dintre momentele de fericire pe care le-am trăit, pe care le-am conştientizat şi apreciat în ultima perioadă de timp:

O plimbare la pădure e mereu sursă de reîncărcare a bateriilor! Un copil expresiv şi frumuseţea enigmatică a unui apus de soare...


Click pe poze pentru o mai bună vizualizare!


*Portret de căţeluşă-săgeată! Nu e nimeni mai ascultătoare, mai empatică şi mai iubitoare decât Betty!

*Duminica Floriilor şi aniversarea unei frumoase fete cu nume de floare - o prietenă de nădejde! Tot atunci am fugit pentru jumătate de oră (precum miresele de la nuntă) şi am pozat  într-un superb cadru natural ţinuta purtată (ootd aici)!





*Decizia luată spontan de a comanda în miez de noapte acest papion chic odată cu gândul entuziast de a oferi bucuria Iepuraşului pentru una dintre cititoarele mele dragi! Simina de la Less is more a fost norocoasa! :)



* I-am trimis cu multă  bucurie Adinei o fotografie a colţişorului din care îi citesc blogul -  From Meg with Love; acelaşi din care vă scriu vouă mereu (acum e mai puţin ordonat, iar para e înlocuită de un flacon de Cal-C-Vita şi de un ceai de sunătoare).



*Sărbătoarea Paştelui ocupă un loc aparte - este firesc, de altfel! :)

- Cine nu s-ar simţi entuziasmat să primească un telefon din partea curierului unei florării, cu intenţia de a livra un splendid aranjament floral! Am aflat cine e autorul moral al bucuriei citind felicitarea! Unii oameni ştiu să facă gesturi memorabile! 




- Masa de Paşti, pregătită cu dragoste şi cu un real talent culinar de mătuşa noastră, ne-a reunit pe "toţi ai clanului"! Într-o pauză, profitând de faptul că apa din bolul cu Robofish - parte din darul de la Iepuraş - ajunsese pe pantalonii lui Alex :))), am fugit să remediem problema şi, pragmatici,  ne-am abătut până la o livadă de poveste...cu scopul binecunoscut deja (poze pentru un ootd)! Mare noroc cu soţ iubitor, răbdător şi înţelegător!


Robofish vioi, râs de copil fericit...

Vă rog să remarcaţi manichiura pentru care mami chiar s-a străduit, învingând lipsa talentului!

Dimineaţă însorită, zi sfântă a Paştelui!

 My mom...

Always yuumiii!

Fata lu' tata! :D


Clipe şi oameni dragi...

E mare lucru să ai un astfel de zâmbet după ce ai muncit zdravăn şi ai pregătit totul, 
de la A la Z! Mătuşa, o gazdă perfectă!

Cine are ochi frumoşi şi sprâncenaţi? :)

OOTD aici


- A doua zi de Paşti, la bunicii de la Slobozia! Printre picături, am mai pozat pentru un outfit  - în acelaşi loc, fotografii după 20 de ani, vă amintiţi postarea (aici)?! E atât de frumos să faci ceea ce te pasionează!


Ştiţi versul: Blonda sau bruna, îmi e totuna... ?!:)
Cele două bune prietene seamănă ca două picături de apă (nu fizic, se-nţelege)!

Cu o mamă-soacră iubitoare şi înţeleaptă şi diplomată!

- A treia zi de Paşti a venit cu vestea ce mi-a adus bucurie, adrenalină, maximă emoţie, palpitaţii, vestea referitoare la faptul că voi participa la emisiunea Vrei să fii milionar. În cazul în care nu sunteţi la curent cu acest fapt, găsiţi pe blog patru postări dedicate acestei extraordinare experienţe de viaţă: despre cum am ajuns să mă înscriu (aici), despre filmarea în sine şi despre cum m-am simţit în postura de concurentă pe scaunul milionarului (aici şi aici), despre ţinuta pe care am decis să o port la acest eveniment (aici).




* Dacă regret ceva în legătură cu primăvara ce a trecut, este faptul că nu mi-am oferit mie însămi, ca în alţi ani, aşa cum aş fi dorit, răgazul de a-mi umple şi de a-mi bucura sufletul cu florile din grădină!


Poezia liliacului...


O magnolie ce are dorinţă mare de a răzbate!


Expresivele lalele sunt din curtea vecinilor! :)


* O surpriză frumoasă, un mic dar pentru o prietenă - o femeie frumoasă, discretă, echilibrată! E grozav feelingul de a nu avea nicio îndoială că darul va aduce bucurie!

*Vă puteţi imagina ce iureş a creat printre copiii de toate vârstele sosirea acestui ied şi a fraţilor săi în curtea şcolii şi a grădiniţei? Prima reacţie a fost de a-i alerga! Apoi, toată suflarea a înţeles că se vor speria bieţii ieduţi; numai aşa, joaca a fost abordată în alt fel!



* Un fel de picnic, pe plajă - clasa mea şi clasa Diei! Cine era singurul copil care şi-a adus o carte pentru a citi pe pled? Ghici, ghicitoarea mea! Pfff! Noroc că are colege şi prietene care au convins-o să mai lase cartea şi să se distreze (eu n-am fost suficient de convingătoare)!




Spuneţi voi dacă n-am copii frumoşi?! 
Vorba unei colege care are replici cu tâlc: Ăştia-s ca învăţătoarea! :))

*N-am rezistat să nu surprind imaginea asta! Priviţi cât de frumos lucrează la un proiect! Pot să îi laud pentru rezultat, pentru creativitate şi pentru cât de cooperanţi au fost! V-am mai spus că sunt deştepţi şi frumoşi? E meritul lor! :)

*Apropos de şcoală şi de activităţile sale - o excursie la Bucureşti (la Grădina Botanică, la Muzeul Grigore Antipa), în aceeaşi formaţie amintită mai sus. Glasul meu şi-a revenit cam greu după... sssstt, asta nu-i de happy moments!




* Eram în mare alergătură, dar puteam să îmi văd de drum fără a imortaliza florile acestor tinere magnolii?! Tu ai putea trece fără a te opri să le admiri - măcar pentru o clipă?!



* Avem copil silitor!  Mârâie uneori, trage de timp alteori, dar când tragem linie rezultatul e pozitiv! Am mânia pe Dumnezeu să nu fim mulţumiţi! :)





* Într-o zi, Dia m-a chemat în curte să-mi arate cum ciorile s-au adunat la sfat pe multitudinea de cabluri (cu diverse roluri) - era un stol numeros, demn de luat  în seamă; s-au arătat deranjate de faptul că eu am adus camera foto şi au plecat cu croncănit sfidător! Amuzant a fost faptul că a găsit un titlu şi o explicaţie tabloului: Şedinţă cu părinţii! :)))) Negri de supărare şi gălăgioşi şi-o imagina ea că sunt părinţii la şedinţele şcolare?! :)))


*Primele căpşuni din grădina noastră! Au urmat multe alte boluri, de-atunci! O vecină, văzându-le când erau în bogată floare, ne-a tachinat spunând că vom ieşi la poartă, să vindem pe măsuţă! :))



*Doaaamnee, curcubeul ăsta a fost o adevărată minune! Cineva spunea că-i semn bun! Oraşul şi împrejurimile lui au fost fermecate de el. Totul a stat în loc pentru minute bune, nu ştiu să fi fost cineva care să nu se oprească sub vraja lui colorată! De-a dreptul copleşitoare bucuria pe care a dăruit-o ochilor şi inimilor!




* Când te cuprinde mireasma de trandafiri şi bujori oferiţi de fete cu jucăuşi ochi verzi, parcă nu te mai gândeşti la somnul de care te-ai despărţit şi te faci frumoasă cu mai multă tragere de inimă! :)



Atât de multe aş mai avea de spus... Numai că unele au fost "spuse" deja pe Fb (fie pe pagina personală, fie pe cea a blogului), altele parcă nu mai au loc căci e postarea kilometrică deja! Dacă aţi avut răbdarea de a citi măcar selectiv, aţi creat un moment fericit pentru mine căci am avut ceva de lucru la această postare de suflet! Oricum consider că merită! :)


Bucuraţi-vă de weekend şi nu lăsaţi să treacă pe lângă voi nicio clipă de fericire fără să o trăiţi, să o conştientizaţi şi să apreciaţi că v-a fost trimisă!
Vă îmbrăţişez mulţumindu-vă că sunteţi aici, acum! :)

Cu drag,
Ilda
Lavender Thoughts to you

P.S. Nu uitaţi că atâtea gânduri de fericire merită măcar unul de-al vostru, la "schimb", pentru a fi complet exerciţiul!


 

Blog Template by YummyLolly.com