3 mai 2011

Concurs BioBunatati



Exista o teorie conform careia uleiurile din plante au o structura moleculara mai delicata decat cremele, motiv pentru care reusesc sa patrunda mult mai usor in piele, fara a obtura porii. In plus, la randul sau, prin glandele sebacee, corpul nostru produce propriile uleiuri. Deci, e evident ca un produs cu o structura asemanatoare este acceptat si absorbit cu mai multa usurinta de organism.
Cunoscand proprietatile nutritive ale migdalelor si continutul de vitamine A,B si E,am ales din magazinul  de BioBunatati.ro doua uleiuri : cel de migdale dulci presat la rece  si uleiul din seminte de struguri.

 Ce beneficii are uleiul de migdale dulci:
   -reda elasticitatea pielii
   -atenueaza cearcanele
   -previne formarea vergeturilor
   -puternic antirid
   -proprietati nutritive si hidratante.

Uleiul din seminte de struguri l-am ales pentru ca este astringent si este potrivit pentru un ten predispus la acnee,ca al meu.
Ingrediente: 100% Ulei din samburi de struguri rafinat (vitis vinifera), coldpress, provenineta Chile. Descriere: Extractia uleiului din seminte de struguri este de data recenta, in pofida faptului ca vita de vie este cultivata de mii de ani. Initial a fost produs in Franta si Italia si a fost utilizat pentru prepararea salatelor. Este un ulei foarte popular pentru utilizarein cosmetica datorita consistentei sale foarte fine, usoare. Penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa. Datorita continutului ridicat de acid linoleic care este repedeincorporatin piele, reduce pierderea de apa si restabileste elasticitatea pielii. Acizii grasi esentiali trec repedein stratul cornos si de aceea uleiul are efect ocluziv dar si curativ. De obicei transparent, cu o tenta galben-verzuie, inodor. Destul de subtire ca si consistenta, intra usorin piele. Metoda de extractie: presat la rece. Componenti principali: Uleiul din samburi de strugure este bogat in vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Continutin acizi grasi: Linoleic- 71%, Linolenic- 0.3%, Oleic- 18%, Palmitic- 7%, Stearic- 4%. pH- 3.8 
   Stiati ca uleiul din semnite de struguri  contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale ca zinc, cupru sau seleniu? Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine, care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C.
   Riscul de a obtura porii si de a produse inflamatii este minim,astfel incat opiniile care sustin ca folosirea uleiurilor ingrasa tenul sau provoaca acnee sunt nefondate.
   Cum se foloseste un ulei pentru ingrijirea tenului:
     -tenul se curata perfect si se clateste cu apa calduta.Principiile active se absorb mai bine pe pielea incalzita.
     -puneti 2-3 picaturi de ulei in palma si aplicati-l direct pe fata umeda,masand.Se absoarbe mai bine,fara a ramane acea pelicula grasa.

  
  O ultima precizare as mai vrea sa fac:mare atentie la uleiurile pe care le cumparati si care pretind ca sunt naturale.Interesati-va daca producatorul are un certificat in acest sens.


  Cu aceasta postare particip la concursul organizat de site-ul BioBunatati.ro pe urmatoarele bloguri: 
  Diary of a beauty addict ,  
  Totul despre aromaterapie,
 Georgia`s Mirror
  Adynas.

 
 

Blog Template by YummyLolly.com