30 ian. 2016

Un munte de produse consumate... reloaded (partea a 5-a)

Hello! ... unul timid şi pisicos. :)

Ce faceţi voi, fetelor, cum sunteţi, cum vă merge? Eu una, nu vă voi ascunde, continuu să mă lupt cu o tentativă de retragere din aria blogosferică. Şi-i atât de grea bătălia asta, al naibii de grea! Oricum, e ceva ce trebuie să port singură, asta e clar! Când am impresia că ştiu ce vreau şi că m-am hotărât (într-o direcţie sau în alta), se petrece ceva ce determină o revenire asupra deciziei, o răsturnare de situaţie. Hmm, semne, stele, oameni, sentimente, ataşament emoţional, revelaţii, contradicţii, oscilări, frământare, linişte, priorităţi, resorturi interioare... şi tot aşa! Rămâne de văzut care va fi rezultatul final. Credeam că-l ştiu însă, evident, m-am înşelat. Lupta continuă. 

Eee, nu mai bat câmpii căci nu e acesta motivul ce m-a determinat să deschid editorul, să pun degetele să tropăie pe tastatură şi să închei apoteotic luna ianuarie atingând magnificul număr 3 al postărilor!

O fi scrisul ăsta precum mersul pe bicicletă, dar şi bicicletele au câte-o pană de cauciuc, le mai cade lanţul, li se face roata precum un stilizat "8"! Ce subiect abordăm azi... asta-i întrebarea! Nişte poze cu "goliciuni" mi-au sărit salvator drept în ochi şi iată-ne vorbind despre produsele pe care le-am consumat în ultimele câteva luni. Să tot fie vreo cinci luni - e importantă precizarea încât să ştiţi ce cale lungă ne aşteaptă!

Pe locuri, fiţi gata, start! :) 
Dintr-un luuung şir de produse, vă propun să începem cu cele pentru...


Îngrijirea podoabei capilare

* E musai să pornim de la împricinatul din colţul din dreapta jos, tratamentul pentru păr  Total Repair (5) Miracle Instant -  L'Oreal. Mi-a plăcut atât de mult produsul ăsta încât l-am folosit on and on până ce nu a mai fost de găsit! Am încercat să îi aflu înlocuitor trecând la cel cu ambalaj negru, din aceeaşi gamă - nu m-a nemulţumit, dar nici nu a atins nivelul rezultatelor confratelui său. Am dat o şansă şi măştii similare. Hmm, nu m-a fidelizat, îmi lăsa părul moale dar îl simţeam a fi oarecum încărcat! 

* Din "bine în mai bine" mergem: masca pe bază de drojdie de bere şi ulei din germeni de grâu - Bunica Agafia chiar m-a determinat să-mi propun să nu îi mai dau întâlnire niciodată din cauză că avea mirosul specific produselor cu germeni de grâu îndulcit cumva, o aromă ce mi-a displăcut; făcând abstracţie de acest aspect, îmi simţeam părul încărcat, de parcă nu ar fi fost proaspăt spălat! Şamponul împotriva căderii părului, de la aceeaşi Bunică Agafia îmi usca părul foarte mult, mi-l degresa în aşa măsură încât rămânea firul rigid - după două utilizări, soţului meu i-a fost repartizat, iar el nu a avut obiecţii şi reclamaţii. 

* Acelaşi drag soţ a folosit cele două mostre de şampon împotriva căderii părului Cystiphane. Feedback-ul primit: Mi-a plăcut, e ok!

* Şamponul Biosilk - Silk Therapy, produs profesional cu mătase naturală în compoziţie - nici acesta nu mi s-a potrivit, doar de trei ori l-am aplicat - aromă plăcută, textură fină dar, la finalul operaţiunii de spălare a părului, senzaţia de fir prea uscat m-a determinat să îl pasez aceluiaşi răbdător soţ care, de această dată, chiar şi-a manifestat încântarea. Am remarcat şi eu că îi arăta bine firul de păr. 

* Cel care m-a ajutat pe mine să obţin supleţe, strălucire şi hidratare pentru păr: uleiul de cocos de la Solaris - prieten pe care mă pot baza întotdeauna. Face parte din scenariu ca, după ce am dormit o noapte cu acest ulei de cocos  în păr sau după ce l-am ţinut măcar pentru câteva ore înainte de a-mi spăla pletele, să spun: Oh, de ce nu mă mobilizez mai des pentru asta?!... Apropos, vă spun un pont: există pe site o ofertă ce cuprinde pachete de ulei de cocos (300  ml + 200 ml) cu un recipient de 40 ml cadou la un preţ atrăgător!


Îngrijirea tenului

Prieteni vechi şi noi în cadrul acestei categorii...
* Loţiunile micelare:
- Garnier - rămâne favorita favoritelor, raportând la calitate, cantitate, preţ;
- Bioderma - foarte faină dar nu mă avantajează preţul având în vedere ritmul în care consum eu acest tip de produs;
- Nivea - am primit-o ca premiu pe pagina de Fb a Federovei (împreună cu demachiantul bifazic şi cu şerveţelele demachiante) şi m-am bucurat că pot astfel să compar cu toate celelalte folosite. Apropos, chiar s-ar impune un update la postarea Bătălia loţiunilor micelare. Iniţial, la primele două-trei utilizări, am avut senzaţia că "pişcă" uşor tenul, ulterior am aplicat-o fără nicio problemă. Curăţă bine tenul, îmi pare că textura sa e puţintel uleioasă comparativ cu a celei de la Garnier.

* Demachiantele bifazice pentru ochi: 
- Nivea - acesta a fost primul flacon folosit, mi-a plăcut dar am rămas cu sentimentul că mă înţeleg mai bine cu cel de la Garnier. Chiar n-aş putea explica / argumenta, e chestiune de feeling!

* Laptele demachiant pentru ten mixt de la Bioten - sunt ani buni de când folosesc acest produs şi nu aş renunţa la el datorită faptului că e atât de blând cu tenul. Din păcate, m-am obişnuit în aşa măsură cu el încât nu îi mai simt aroma atât de delicată de tei!

* Gelul de curăţare Cleanance de la Avene - i-am scris review aici, a dobândit statut de Holy Grail, nu mă lasă să îmi doresc să încerc vreun alt produs ce vizează acelaşi obiectiv!


* Dischete demachiante de toate felurile: favorite sunt cele Ebelin (din dm) şi Cleanic - pentru raport calitate/preţ foarte bun; celelalte: Softino, Iseree (din Lidl) şi Izis nu au aceeaşi calitate, eu le folosesc pentru "demachierea" unghiilor.

* Şerveţelele demachiante Nivea - pentru mine, au fost multifuncţionale; de la împrospătarea axilei (în condiţiile în care nu aveam altă opţiune) şi până la împrospătarea tenului... am făcut echipă bună împreună; au clasica şi populara aromă a produselor acestui brand, sunt îndeajuns umectate şi această calitate a lor s-a păstrat  până la ultimul şerveţel din pachet.


* Aparent, toate-s vechi şi nouă toate! Aţi văzut atâtea recipiente ale cremei Lift Instant Ultra-Activă - Aslavital, ale cremei hidratante cu spf 15 Gerovital H3 , ale tratamentului corector riduri Gerovital H3 încât este mai mult decât evidentă preferinţa mea pentru aceste produse şi nu voi mai detalia! Dacă aveţi întrebări, vă răspund cu plăcere în rubrica de comentarii!

* Crema contur ochi a brandului polonez Ziaja - cu o textură lejeră, intră destul de repede în piele şi are efect hidratant mulţumitor. Bănuiesc că e destinată unui target de vârstă mai mică, nu am observat să aibă vreo influenţă asupra ridurilor.

* Crema antirid contur ochi Isofill de la Uriage, produs dermatocosmetic - am avut mari aşteptări de la această cremă. Mi-a plăcut textura fină, faptul că e plăcută senzaţia la aplicare şi rapiditatea cu care e absorbită de piele. Estimam efecte ceva mai vizibile în ceea ce priveşte ridurile, însă m-am mulţumit cu uşoara lor estompare care era evidentă dimineaţa. Ştim bine că nu se şterg ridurile aşa, ca prin magie! Aş fi dorit să confere mai multă hidratare pielii şi asta nu am observat, dimpotrivă... lucru ce m-a nedumerit puţin! Particularităţile şi nevoile fiecărui ten în parte, deh!

* Serul vegetal cu efect de lifting şi corectare a ridurilor de la Yves Rocher m-a surprins în mod plăcut! O aromă florală, curată, o textură light, o senzaţie reconfortantă, uşor răcoritoare în timpul aplicării... A reuşit să nu mă facă să simt dorul preferatului meu de la Gerovital H3 (menţionat mai sus). Nu ştiu dacă l-aş cumpăra însă în niciun caz nu l-aş ocoli!


Îngrijirea corpului


* Gelul pentru igiena intimă Gyn-Phy de la Uriage - foarte bună impresie mi-a lăsat produsul acesta; a fost extrem de spornic, o cantitate mică era suficientă pentru o utilizare, foarte delicat cu pielea, discretă aroma... Nimic de reproşat! L-aş cumpăra, merită!

* Geluri de duş:
- sunt îndrăgostită de efectul de hidratare şi catifelare pe care îl aduce pielii gelul de duş Creme Smooth - Nivea; neapărat îl voi mai invita la noi acasă!
- m-a fermecat şi aroma atât de relaxantă, cu uşor iz oriental a gelului de duş (frangipani şi ulei de argan) Senses Touch - Elmiplant; nu usucă pielea deloc, dimpotrivă!
- gelurile de duş Deshabillez moi - Bourjois şi Palmolive Naturals sunt vechi şi bune amice, revin din când în când la ele; primul mă încântă cu senzualitatea aromei, cel de-al doilea prin faptul că e blând cu pielea şi are o aromă ce se potriveşte oricărei stări de spirit;
- gelul de duş Cabana Dream de la Balea a fost favorit al fiicei mele datorită aromei, eu nu reuşesc să mă împrietenesc cu el, dar ne tolerăm reciproc;
- gelul de duş Dove, cu particule exfoliante - nu mi-a plăcut în mod deosebit, nu i-am descoperit calităţi cu care să mă fidelizeze; particulele exfoliante sunt mititele şi parcă prea blânde cu pielea, e cremos, e ok dar... atât!


* Mi-am declarat cu mult timp în urmă slăbiciunea pentru aroma senzuală şi proaspătă a deodorantului Fleurs de Paris Noir.

* Deodorantul C-Thru Lime Magic e pe gustul meu, la primăvară mă duce cu gândul - din toate punctele de vedere; l-am primit în septembrie la evenimentul Beauty Swap by Beauty Barometer (alături de produsele Uriage, Biosilk, Cystiphane, Nivea - deodorant şi gel de duş), cu siguranţă îl voi cumpăra!

* Deodorantul Nivea în variantă mini mi-a plăcut în mai mare măsură când l-am folosit altă dată, acum parcă nu am mai fost pe aceeaşi lungime de undă!

* Parfumurile Refan nr 197 (Lacoste pour femme) şi 143 (Omnia Green Jade - Bvlgari) - ne ştim de-o viaţă, revin la ele mereu pentru atât de multe motive pe care le-am mai enumerat în alte postări!

* Antiperspirantul roll-on Garnier e un produs pe care l-am folosit de multe ori, am considerat că protejează decent şi că are o aromă plăcută; a fost detronat fără drept de apel de acest tratament anti-transpirant de la Vichy care face o treabă excelentă însă preţul lui mai puţin prietenos m-a determinat să îl înlocuiesc temporar cu un deo roll-on Mitchum.


* Loţiunea de corp Body Silk de la Seventeen - are o destinaţie precisă atunci când o cumpăr: să dea acel glow pielii datorită micilor particule sclipitoare pe care le conţine; hidratează rezonabil, are o textură fină şi se absoarbe frumos în piele, nu mă dau în vânt după aroma ei dar ne înţelegem una alteia lipsurile!

* Loţiunea de corp Silky Radiance de la Elmiplant (cu unt de cacao şi macadamia) - am cumpărat-o sub vraja aromei de prăjitură despre care vorbeau fetele în blogosferă; nu după mult timp, n-am mai suportat să miros din cap până în picioare a cofetărie şi a caramel ars şi cum sunt oricum leneşă la aplicarea unor astfel de produse am folosit-o exclusiv pentru hidratarea mâinilor; numai temporar era efectul; am tras de ea vreme bună şi am răsuflat uşurată când am reuşit să o dau gata! Nu aş recumpăra-o!!!

* Hehee, cu lacrimă în colţul ochiului şi cu inima strânsă am folosit ultimii stropi din crema hidratantă pentru mâini şi picioare - gelul Hyalomiel! E special produsul acesta, nu am întâlnit altceva similar - vă invit să îi citiţi review-ul pe care l-am scris aici!

* Dizolvantul fără acetonă Cien (din Lidl) - îşi face treaba dar rămâne pe locul doi... din pricină de Ebelin; apoi, are meteahna aceea cu defectarea sistemului de dozare şi asta parcă mă supără din ce în ce mai tare! Dar îl iert, are un preţ imbatabil!

* Mititelul ăsta cu capac portocaliu e tot un dizolvant fără acetonă, nu prea ştiu ce hram poartă dar m-a ajutat să îmi curăţ unghiile când lipseau de la apel cele menţionate mai sus! Curăţă ok oja, are o aromă plăcută, dar nu l-aş recumpăra; preţul nu e mare dar, raportând la volumul sticluţei, deja nu mai e atractiv prin comparaţie cu altele!* Mostre de creme: Oriflame - Ecollagen, cremă de noapte antirid; Flormar - Skin Geometry, cremă de noapte antirid; Elmiplant - Skinnergy, cremă-gel hidratantă. Am o problemă în privinţa mostrelor, nu mă prea ajută să îmi formez o părere clară. Dintre cele trei, am reţinut că mi-a plăcut mult felul în care miroase crema Oriflame, textura pe care o are şi aspectul destins al tenului în dimineaţa următoare!

* Iată o mostră care a reprezentat o excepţie şi m-a determinat să îmi doresc să cumpăr produsul: Dead Sea Mud Facial Mask de la Sabon! Culoare foarte închisă, aromă plăcută, efect de încălzire a tenului, curăţare în profunzime; efect evident de piele hidratată, destinsă, răsfăţată, luminoasă, pori curăţaţi! Aş vrea produsul full size!!!

* Balsamul de buze Sierra Bees de pe iHerb - cu aromă de mentă (cel verde), cu rodie (cel roşu)! Cel verde a fost consumat, celălalt mai avea ceva resurse dar... se simţea că s-a învechit, nu mai era de folosit! Le-aş recumpăra oricând, sunt atât de prietenoase cu buzele! E o plăcere să le aplici şi să le porţi!

Eu... căluţ nebun al diviziei! Nu scriu, nu scriu dar şi când mă pornesc, cin' să mă oprească?! Mai am atâtea în plan şi în draft (doar schiţate), să vedem când, ce şi cum! Mă întreb dacă voi mai sunteţi pe-aici! Dacă rezistaţi pe baricade, daţi semn, asta m-ar bucura nespus!


Vă îmbrăţişez cu mult drag, fetelor!
Vă doresc să aveţi weekend pe placul inimii!

Şi... nu uitaţi: fiecare dintre noi este mai frumoasă când zâmbeşte! :)

Ilda
Lavender Thoughts to you


 

Blog Template by YummyLolly.com