19 apr. 2015

Solaris, belşug din natură şi energie pozitivă din partea oamenilor!

Bună, fete dragi! :)

Mi-am propus pentru azi să stăm la poveşti despre produsele Solaris. Brandul acesta chiar are o poveste frumoasă care "este fără de-nceput şi fără de sfârşit... deoarece Natura a existat dintotdeauna" şi are marele merit de a propune alternative sănătoase la stilul modern de alimentaţie; ar fi culmea să nu recunoaştem că putem fi haotici în programul nostru de viaţă, că putem sări peste mese, că putem trece cu vederea calitatea a ceea ce mâncăm.

Vă spun în mod sincer că pe mine Solaris m-a îndemnat să reflectez (având în vedere că aş avea multe de remediat în ceea ce priveşte modul în care mă hrănesc - am o dependenţă de dulciuri căreia mă cam las pradă, uit să consum fructe; noroc că nu am slăbiciune pentru sucurile carbogazoase, nu consum frecvent fast-food). Ideea e că m-au determinat să reconsider şi să realizez că e chiar uşor şi la îndemână să ne ajutăm organismul să-şi poarte lupta continuă, ba mai mult... e chiar plăcut!

E un fapt recunoscut, fapt firesc - de altfel: noi, bloggerii, primim uneori spre testare sau pentru promovare diverse produse. Ei bine, am remarcat un aspect deloc de neglijat: produsele Solaris n-au venit oricum ci însoţite de o energie pozitivă fantastică!!! E ceva ce... cu greu poate fi explicat, redat în cuvinte - pur şi simplu, am simţit asta! Mi se pare un lucru extraordinar şi am convingerea că, pe lângă faptul că produsele în sine sunt de calitate şi că nu se abat de la principiile de natural şi sănătos, contează energia tuturor oamenilor implicaţi în proiectul acesta!

Copiii, chiar dacă au mai puţină experienţă de viaţă, ştiu să asculte şi să identifice mai bine unele semnale pe care noi, adulţii, purtaţi de valul agitaţiei cotidiene, nu le mai sesizăm, le ignorăm chiar! Diana, fiica mea, le-a îndrăgit imediat şi le-a pledat cauza mai ceva decât dacă ar fi fost promoter pentru produsele Solaris!!! De cand le-am primit, a emis o multime de idei drăguţe, haioase şi pertinente în legătură cu acestea:

"Ai pozat sau nu produsele astea?! Vreau să le mâncăm!"
:))
(copil de bloggeriţă, deh! ştie că voi dori să le prezint şi că acest lucru implică şi nişte poze!)

Untul de alune natural a fost apreciat de a mea copilă  în gustări simple, servite după-amiaza - de regulă! Fiind tartinabil, modalitatea cea mai frecventă în care l-am consumat împreună, a fost cu pâine graham sau pâine cu seminţe. Este şi foarte săţios - mi s-a întâmplat să îmi fie destul de foame şi să consum două astfel de tartine cu circa o oră înainte de a ieşi cu colegii seara, la restaurant! N-am mai putut mânca decât o salată, deşi cei din jurul meu se înfruptau din bucate mai consistente! Nu l-am încercat în combinaţie cu pâine prăjită şi banană, avem în obiectiv! 

"Cât de drăguţe sunt batoanele de scorţişoară!"
Atât de plăcută e aroma de orez cu lapte şi scorţişoară, aromă a copilăriei! Zis şi făcut... Dia a trecut la decorat căci eu aş fi folosit cu mai multă parcimonie acele batoane; am şi dat prin răzătoare o mică părticică dintr-unul pentru a obţine pudra de scorţişoară!"Singurele stafide care îmi plac sunt cele din mixul de la Solaris... 
ei m-au făcut să mănânc stafide!"
Chiar dacă mama-bloggeriţă e o bleagă care nu mănâncă stafide (pentru că nu mănâncă nici struguri), sunt fericită că fata e mai deşteaptă! Acel mix fără zahăr este unul dintre produsele preferate de Dia, l-a consumat în iaurturi dar şi ca atare!


"Sigur e bun ceaiul ăsta, miroase plăcut şi prin pungă!"
Are o mireasmă de vis acel ceai, v-am spus că au nas bun copiii - la propriu şi la figurat! Vi-l recomand în mod călduros, noi l-am servit fără a-l îndulci cu miere, fără a adăuga lămâie (cum procedăm la alte ceaiuri), am preferat să îi simţim aroma sa - fără alte intervenţii!

Citind pe eticheta uleiului de argan Longevita:
"Ulei pentru unghii puternice... cred că puteau să găsească altă idee, 
unghii puternice înseamnă gheare!"
Acum, dragă Solaris, să nu fie cu supărare, dar remarca aceasta s-a dorit a fi o critică constructivă! :)) Lăsând deoparte lucrurile trăsnite spuse de copii, pe mine mă surprinde faptul că mi-am găsit naşul! Aş fi zis că eu nu mă voi înţelege vreodată cu uleiul de argan - din pricina mirosului, din pricina faptului că pielea mea nu face casă bună cu el! Uite că greşeam! L-am folosit în mai multe scopuri chiar:
- pentru cuticule - hidratează de minune;
- doar seara, pentru zona de contur a ochilor - care mi-a mulţumit pentru trataţie arătând dimineaţa luminoasă şi cu liniile ridurilor de expresie destinse;
- pe picioare, când am avut o urgenţă şi a fost nevoie să folosesc lama de ras - imediat după această operaţiune, pe pielea umedă - se absoarbe grozav de bine, lasă pielea catifelată şi hidratată; bonus: nu s-a arătat nici urmă de iritaţie a pielii!
În plus, se aplică foarte uşor datorită pompiţei dozatoare cu care e prevăzut ambalajul finuţ, elegant! 


"Ştiai că uleiul de portocale poate fi folosit şi pentru masaj, 
nu numai în lămpiţa odorizantă cum îl pui tu?"
Copila e interesată de tot ceea ce e nou, se documentează şi se asigură că sunt şi eu la curent! Are spiritul autodidact al tatălui său - răbdătorul "fotograf" pe care îl iubesc şi fără de care nu ar fi existat secţiunea fashionistă a acestui blog!


Apropos de documentare, sarea roz de Himalaya este o altă revelaţie pentru mine! La o căutare pe net, am aflat o multitudine de informaţii care m-au uimit şi m-au captivat. Voi selecta câteva dintre acestea şi le voi enumera mai jos, în stilul rubricii "Ştiaţi că...":
  • se extrage manual de la adâncimi cuprinse între 400 şi 700 de metri
  • culoarea sa roz e determinată de conţinutul de oxid de fier
  • conţine 84 de minerale şi oligoelemente esenţiale ce se regăsesc şi în organismul uman
  • nu e tratată industrial, fiind 100% naturală, nerafinată, fără adaos de iod
  • o baie cu sare roz de Himalaya are efecte similare cu cele ale unei cure de detoxifiere
  • dintre proprietăţile sale: un puternic detoxifiant (având şi capacitatea de a elimina metalele grele - plumb, mercur); stimulează şi reglează tranzitul intestinal; datorită magneziului din compoziţie, este benefică pentru sistemul osos şi muscular; accelerează metabolismul, fiind recomandată şi ca aliat în lupta împotriva kilogramelor în exces; favorizează o stare de relaxare totală şi asigură un somn odihnitor
Aceasta este sursa informaţiilor de mai sus şi vă recomand să citiţi şi ultima parte a articolului, veţi găsi tipsuri concrete, extrem de utile, despre variate moduri în care poate fi utilizată sarea roz de Himalaya! Eu intenţionez să o folosesc, pentru început, în scopul detoxifierii organismului (adăugând-o în apa caldă a unei băi sau prin masarea uşoară a pielii cu ajutorul ei; de asemenea, pentru inhalaţii în cazul problemelor de sănătate ale aparatului respirator).


" Seminţele astea îţi fac copilul să mănânce salată, să mai cumperi, ok?!"
După ce am făcut cunoştinţă cu seminţele de la Solaris, salatele au trecut la un nivel superior pentru mine - căci părerea Dianei a fost deja ferm formulată! Nu intervin în mod semnificativ asupra gustului salatei, dar îi oferă o nouă textură şi e foarte plăcută acea senzaţie de uşor crocant! Apoi, foarte important, dacă te gândeşti doar pentru o clipă la boost-ul de sănătate pe care îl serveşti, deja ştii că eşti pe o cale bună şi că îi eşti aliat propriului corp!  Aici găsiţi pe blog reţeta uneia dintre salatele la care am folosit mixul de seminţe pentru salată.


Şi o dovadă haioasă dar relevantă a ceea ce spunea fata mea! Când un copil teribil de mofturos mănâncă salată astfel datorită seminţelor pentru salată adăugate, ai un mare as în mânecă!

M-am lungit destul şi mă voi opri până nu primesc interdicţie în blogosferă pentru "calitatea" de a fi locvace!


Vă recomand cu inima deschisă produsele Solaris, 
merită atenţia şi încrederea voastră! 
Pe lângă magazinele tip plafar sau unele hipermarketuri care le comercializează, pot fi găsite şi achiziţionate acum online, pe site-ul Solaris - AICI!


Vă pup şi vă îmbrăţişez cu drag!
Să fiţi sănătoase şi zâmbetul să fie prezent pe chipul vostru!

Ilda
Lavender Thoughts to you

 

Blog Template by YummyLolly.com