17 sept. 2014

Review: Burete Konjac cu argilă verde franţuzească



Bună, fete dragi mie! :)

Probabil unele dintre voi îşi amintesc poza aceasta şi faptul că, vreme în urmă,  am anunţat pe pagina de Fb a blogului primirea, pentru testare, a două produse de pe site-ul longeviv.ro: un burete Konjac şi un săpun organic din gama Manatude (destinată bărbaţilor). Da, al meu soţ a acceptat să testeze un produs pentru îngrijire şi, cu mâna pe inimă spun, nu a făcut asta sub presiune, a fost decizia lui - convins fiind de argumentele mele imbatabile! Mai multe despre asta, vă voi spune într-o viitoare postare, astăzi ne concentrăm atenţia asupra bureţelului Konjac.

M-am bucurat mult când am primit propunerea de a testa un astfel de burete. Citisem multe review-uri pe această temă, îi cunoşteam renumele, doream să văd cum funcţionează şi pentru tenul meu!

Am studiat minuţios pe site-ul menţionat oferta variată de bureţi Konjac, particularităţile fiecăruia, tipul de ten şi problemele pe care le vizează. Astfel, am aflat şi informaţii utile, interesante: Konjac sau Konnyacu este o plantă originară din unele ţări asiatice (China, Japonia, Koreea, Taiwan). Este folosită chiar şi în bucătăria japoneză, fiind apreciată pentru proprietăţile dietetice deosebite.

După o analiză îndelungată, alegerea mea a fost:

Buretele Konjac cu argilă verde franţuzească pentru ten normal şi piele grasă
(click pe denumire pentru a citi detalii despre produs)

Am selectat pentru voi câteva idei dintre cele redate în descrierea produsului, pe site:

Argila frantuzeasca  este foarte populara printre esteticieni, datorita calitatilor sale de curatare, exfoliere si inmuiere a pielii; este bogata in minerale, lucru confirmat de testele clinice.
Utilizata la cele mai in voga spa-uri, are calitati de absorbire exceptionale. Absoarbe mizeria si bacteriile in timp ce curata porii cu grija. Contine micro molecule ce au puterea de a steriliza, astfel ca va deveni produsul ideal pentru dumneavoastra daca aveti un ten gras.

În ciuda faptului că sunt o leneşă atunci când vine vorba despre aplicarea măştilor faciale am şi eu perioadele mele bune când înving această comoditate. Astfel că am putut observa, în timp, că argila are efecte benefice asupra tenului meu mixt. Intuiţia m-a ghidat bine, a fost o alegere inspirată acest tip de burete! Dar să vă povestesc "peripeţiile" cu al meu burete Konjac...

După ce l-am primit şi m-am bucurat, m-au încercat unele gânduri! Hmm, ezitam să demarez utilizarea. Nu pentru că ar fi intervenit ceva care să îmi genereze îndoieli, pur şi simplu - stilul meu: un pas înainte şi doi înapoi. Oare o fi bine să îmi masez eu faţa cu buretele?! Nu am făcut asta niciodată! Dacă...şi cu parcă - ştiţi vorba românească! Am rumegat aşa aproape două săptămâni. Mi-am spus mie însămi că mi-e jenă faţă de persoana cu care comunicasem, persoana care reprezintă site-ul. Îmi dădusem acordul, cu entuziasm chiar; mă documentasem, nu existau motive care să-mi îndreptăţească temerile.

A venit o zi cu condiţii propice, s-au aliniat planetele şi Racul din mine s-a deschis. Ca mai întotdeauna în astfel de situaţii, mi-am spus ulterior: Ce bleagă am fost, cum l-am ţinut eu fără a-l folosi!!! :P


Gata, trecem la aspecte concrete!





- buretele are forma unei jumătăţi de sferă şi culoare verzuie; 
- mărimea părţii sale plate este comparabilă cu cea a podului palmei - asta după ce a stat într-un bol cu apă călduţă, la înmuiat - operaţiune necesară înaintea fiecărei utilizări - altfel are consistenţă dură şi dimensiune mai mică decât cea precizată;
- suprafaţa sa este aspră când e uscat şi netedă, fină după ce a stat în apă;
- are ataşată o aţă din bumbac rezistent pentru a fi agăţat spre uscare după fiecare folosire.



E uimitor modul în care absoarbe cu nesaţ apa şi îşi modifică atât textura cât şi dimensiunile datorită acesteia - în maxim câteva minute!




Cum am folosit buretele Konjac?
Am pregătit buretele prin înmuiere într-un bol cu apă călduţă. Am stors apa cu care se îmbiba (eu l-am presat mereu între palme - e eliminat/mult diminuat riscul de a-l deteriora). Am masat cu ajutorul lui  faţa şi gâtul proaspăt demachiate, prin mişcări circulare - timp de câteva minute. Seară de seară. Am observat de la început că partea sferică acţionează cu blândeţe asupra tenului, iar cea plată e percepută în mod mai intens - eu le-am folosit zilnic pe ambele, pregătind tenul cu partea soft, încheind cu cealaltă. Pielea se înroşeşte uşor şi revine la aspect normal destul de repede. Buretele se clăteşte bine după fiecare utilizare şi se lasă la uscat.

Precizare: buretele Konjac poate fi folosit şi împreună cu produse de curăţare a tenului, pentru demachiere, pentru îndepărtarea impurităţilor; ba chiar şi pentru curăţarea unei măşti aplicate. Am preferat să nu apelez la această opţiune, ar fi fost afectate proprietăţile argilei pe care o conţine şi am considerat că ar fi păcat să nu beneficieze tenul meu de ele, aşa cum se cuvine! Am citit că aceste proprietăţi sunt active pe parcursul a circa trei luni - după acest interval îl voi pune la treabă şi în modurile enumerate!


Cu ce m-a încântat buretele Konjac ales?
Am constatat cu uimire că timp de două luni, în acele "perioade" nu mi-au mai apărut coşuri - în condiţiile în care acest aspect face parte din scenariu pentru tenul meu. Nu-mi amintesc să se fi întâmplat altfel vreodată. Cu toate că îndrăgisem deja buretele, în vacanţa din Grecia nu l-am luat (gândindu-mă să mă rezum la strictul operaţiunilor de îngrijire). Când am revenit - ca întotdeauna pentru mine, după perioadele de expunere la soare (cu protecţie, fireşte!) - şi-au arătat intenţiile câţiva "inamici". Mi-am zis că acum e-acum, e probă de foc pentru buretele Konjac - am reluat masajele faciale. Problemele au bătut rapid în retragere - ca şi cum n-ar fi fost, fără urme! Mare lucru!!!, mi-am spus...Nici asta nu mi s-a mai întâmplat!

Pe lângă a se dovedi aliat loial în lupta cu astfel de episoade nefericite ale tenului, vreau să mai subliniez alte câteva beneficii pe care le-am remarcat folosind buretele Konjac: o foarte plăcută senzaţie de ten curat şi revigorat în urma masajului, un aspect îmbunătăţit al tenului (ca luminozitate şi prospeţime). Porii s-au păstrat curaţi timp mai îndelungat - apropos de asta, aseară, la cabinetul cosmetic fiind, i-am cerut prietenei mele (v-am mai spus că am norocul de a-mi fi prietenă cosmeticiana la care merg) o programare pentru un tratament facial; m-am bucurat când m-a privit cu luare aminte şi mi-a spus că nu e tenul încărcat şi că mai putem aştepta!

Judecăm pragmatic acum: 
- buretele Konjac are un preţ cuprins între 35 şi 37 de lei. Preţ accesibil! 

Luăm în calcul şi următorii factori:
- durata lui de viaţă este de minim 3 luni;
- efectele benefice asupra tenului sunt uşor şi rapid de observat, sunt concrete;
- este un produs 100% natural (din fibre vegetale)!

Însumând toate acestea, punând în balanţă şi concluzionând, consider că e un produs ce merită încercat şi vi-l recomand în virtutea experienţei oferite de utilizarea lui pe parcursul a circa două luni!

Ce spuneţi, vă tentează să încercaţi un burete Konjac potrivit nevoilor tenului vostru?
M-aş bucura să-mi împărtăşiţi impresiile voastre în legătură cu acest produs
(în cazul în care deja îl cunoaşteţi)!

Fetelor, sper să vă fie utilă această postare! 
Dacă aveţi întrebări, aici sunt şi vă voi răspunde cu drag!

Zile senine vă doresc şi zâmbet pe buze!  :)

Cu mult drag,
Ilda
Lavender Thoughts to you

 

Blog Template by YummyLolly.com