24 mai 2014

The Liebster Award


Cele câteva reguli pe care le prevede acest tag sunt:
  • Adresezi mulțumiri celui/celor ce te-au nominalizat, cu link către blogul lor.
  • Scrii 11 lucruri despre tine.
  • Răspunzi întrebărilor adresate de cel/cei de la care ai primit tag-ul.
  • Formulezi un alt set de 11 întrebări şi nominalizezi 11 bloggeri care iți plac și au mai puțin de 1000 de followeri.
Îi mulţumesc frumos Georgiei care scrie pe blogul Cosmeticopedia, m-a bucurat nominalizarea primită!

11 lucruri despre mine:

1. Am fost pionier din clasa a 2-a până în clasa a 8-a. Am primit celebra cravată roşie şi calitatea cu pricina la Mausoleul de la Mărăşeşti.
2. Mi se pare elementar să am în casă serveţele şi lămâie.
3. Sunt o adevărată farmacie ambulantă, un fel de punct de prim ajutor.
4. În perioada liceului, am făcut multe crize de hipocalcemie, spasmofilie.
5. Prima dată când eu şi soţul meu am mers să vizionăm un film la cinema, am leşinat din cauză că am văzut o scenă în care personajul avea o rană însângerată. Imaginaţi-vă că se gândeşte bine acum înainte de a mă invita la cinematograf! :))
6. Am făcut tir în perioada gimnaziului şi eram chiar bună la asta!
7. Nu am spirit autodidact. :(
8. Aş apela la depilare definitivă.
9. E foarte important pentru mine ca medicul la care merg pentru o problemă de sănătate să aibă calm şi răbdare, să îmi explice pe-ndelete cauze, efecte...
10. Cred că aş face bunjee-jumping, paraşutism.
11. Consider că monogamia e ceva firesc atâta timp cât îţi iubeşti şi îţi respecţi partenerul, atâta timp cât ţi-ai propus şi îţi doreşti asta!

Mi-au plăcut întrebārile Georgiei! Iată şi răspunsurile mele:

1. Ce anume te-a motivat sā începi bloggingul?
Ce întrebare frumoasă!!! M-a onorat şi m-a motivat invitaţia pe care Anda mi-a adresat-o de a scrie aici, de a schimba rolul de follower cu cel de blogger. M-am temut că nu am stofă pentru asta dar mi-am spus că e o mare şansă ce mi se acordă pentru a face ceva într-o lume/o comunitate care îmi place, că îmi pot exersa şi dezvolta abilităţile, că ridic ştacheta pentru şi cu mine însămi. Încurajările soţului meu au contat foarte mult!
2. Ce pasiuni/ hobby-uri ai?
Blogging-ul, lectura, mersul pe bicicletă, jocul de table şi rebusul (ultimele trei sunt în stare latentă, au ocupat loc bun în viaţa mea, acum sunt în plan...îndepărtat).

3. Care este brandul tāu preferat de produse cosmetice?
- Guerlain (high end) - am primit în dar unele produse care m-au cucerit...
- NYX - le iubesc rujurile, Soft Matte Lip Cream-ul, blush-ul cremă, concelear-ul, ojele... şi nu e vorba despre o iubire de-o vară! :)
*** am scris review-uri pe blog, puteţi da căutare dacă sunteţi interesate sau vă pot ajuta eu cu linkul - just ask!

4.  Care este blogul românesc preferat…sau blogurile românești preferate?
Ohh, sunt mai multe! Unele de beauty, altele de fashion, altele de lifestyle... sunt bloggeriţe care îmi sunt prietene, pe care le iubesc şi le apreciez, cărora le sunt follower fidel - ele ştiu asta!

5. Preferi sā citești o carte în format clasic sau în format electronic?
Întotdeauna în format clasic - cartea tipărită. Ochii nu mă ajută să citesc atât de mult în format electronic şi-apoi chiar se pierde mult din farmecul de a te cuibări cu o carte în braţe şi de a te pierde în ea!

6. Pe ce cāi obișnuiești sā te informezi în legāturā cu noutāțile de beauty? Reviste, internet, mergi direct în magazine?
Internetul - de când cu blogging-ul (de câţiva ani buni!), nu găsesc vreo altă sursă mai ofertantă.

7. Preferi muntele sau marea?
Ador muntele, resimt dorul de acesta precum pe cel de o persoană foarte dragă. Am şi cu marea (mai precis, cu apa ei!) o relaţie de prietenie, dar pasiunea pentru munte e intensă.

8. Obișnuiești sā mergi la teatru?
Da, iubesc teatrul. Îl numesc "baie de spirit". Nimic nu mai există când vizionezi o piesă bună de teatru (dispar griji, oboseală). De cele mai multe ori, plâng din cauza intensităţii emoţiilor pe care publicul şi actorii şi le transmit în timpul aplauzelor de la finalul piesei; plâng gândindu-mă ce simt actorii răsplătiţi astfel după toată dăruirea cu care au interpretat!

9. Care este produsul de make-up sau îngrijire fārā de care nu ai putea funcționa?
Fond de ten. Îl consider esenţial.

10. Cât timp lucrezi la un articol?
Depinde de articol, de inspiraţie, de starea mea de moment. Am meteahna perfecţionismului, revin în permanenţă asupra celor scrise, găsesc o altă exprimare, un alt mod de a transmite, la nesfârşit aş putea aduce modificări textului!  Într-o zi, văzând că procedez astfel, cineva mi-a spus : Eu nu ştiu cum administrezi tu blogul ăla!!!... Hmm, cu pasiune!

11. Existā un lucru pe care ai dori sā îl schimbi la imaginea blogului tāu ?

În momentul prezent, nu! Aş fi dorit să am blogroll-ul pe pagină (nu în secţiunea Blogs of note) dar... nu ştiu cum să fac asta! :blushing

***

Nu voi face nominalizări; în schimb, voi adresa tuturor bloggeriţelor ce mă citesc invitaţia de a prelua tag-ul dacă le face cu ochiul, dacă le dă ghes inima, dacă au timp şi dispoziţie! Întrebările adresate de Georgia sunt chiar interesante şi frumoase, acestea sunt cele pe care vi le propun şi eu! 

Fete dragi, chiar dacă nu aveţi blog, puteţi să alegeţi întrebările ce vă plac şi să răspundeţi în rubrica de comentarii! În plus, aş fi fericită să citesc 11 lucruri despre voi! :)


Weekend minunat, frumoaselor!
Vă pup şi vă îmbrăţişez, 
sperând că aţi avut răbdarea de a citi postarea! :)

Cu drag,
Ilda
Lavender Thoughts to you


UPDATE:
Andrea de la Colour your life m-a nominalizat aici  şi vreau să onorez această invitaţie răspunzând celor 11 întrebări adresate de ea! Îţi mulţumesc frumos, Andrea! :)

1. Do you have a nickname?
Din câte ştiu eu, doar o poreclă: Jana (e numele bunicii din partea tatălui biologic)! Mama mea şi mătuşa îmi spun astfel când vor să mă tachineze. :P
2. What is your favourite body part?
Ochii! Poate şi pentru că mi s-a spus mereu că aceştia sunt ceea ce am cel mai frumos!
3. If you could learn to do anything, what would you be?
Atât de multe aş putea enumera: şah, balet, limbi străine, fotografie profesională, tehnici de relaxare eficiente, pian, coafuri cu împletituri, să îmi cos propriile haine!
4. If you could meet anyone, living or dead, who would you meet? 
Bunica şi bunicul. Aş avea multe să le spun, mi-e tare dor de ei! Poate că şi tatăl  biologic, cu el încă există şanse pentru o întâlnire.
5. What's the hardest thing you've ever done? 
Să mă gandesc! Cred că obţinerea permisului auto...Chiar l-am perceput ca pe cel mai greu dintre examene! În plus, să urc şi să cobor singură în Canionul 7 Scări, la Timişul de Jos (câte rugăciuni am mai spus atunci!!!).  Au mai fost şi multe altele, dar la fiecare partea dificilă se completa cu o doză  de bucurie!
6. If you won the lottery, what is the first thing you would do?  
Depinde de suma câştigată! Dacă e foarte mare, îmi achit creditul ipotecar. Dacă nu, o călătorie, o renovare... he hee, multe mai trebuie, multe mai sunt dorite!
7. What does relaxation mean to you? 
Relaxarea?! Mai multe variante: vârf de munte, zi frumoasă, stând pe o pajişte, privind jur-împrejur umplându-mi sufletul de toate acestea! / o şedinţă de masaj / o baie prelungită cu o lămpiţă odorizantă alături, cu muzică în surdină / starea aceea binecuvântată când simţi că nimeni şi nimic  nu te supără, când simţi că le vei rezolva pe toate (rând pe rând), când realizezi că laşi să te frământe situaţii care n-au mare semnificaţie!
8. Do you have a favourite brand that you couldn't live without? (clothing, perfume, polish...) Spunem că nu putem trăi fără multe lucruri / branduri dar... am convingerea că am putea trăi liniştiţi în lipsa lor! Ca să intru totuşi în joc, voi scrie o postare pe această temă...
9. Who is your favorite nail art / make-up / fashion guru?
Există o mulţime de fete în blogosferă pe care le admir, le apreciez, îmi sunt extrem de dragi pentru ceea ce fac însă nu pot afirma că are cineva statut de guru în ochii mei!
10. Do you have a favourite quote that helps you to get through hard times? 
You'll never know how strong you are untill being strong is the only choice you have!
11. What do you want to achieve with your blog? 
Mi-a fost ok în viaţă fără a-mi propune ţeluri / obiective măreţe. Mă las purtată de val către ceea ce conduce el şi iau decizii care se impun la un anumit moment. În privinţa blogului, mă bucur de şansa oferită de Anda, dau curs pasiunii pe care o simt pentru această activitate şi trăiesc cu intensitate asta! În rest, ca-n viaţă, merg acolo unde mă duce drumul fără a şti unde anume e punctul final, las să fie surpriză fiecare etapă pe care o ating!

Chiar mi-a făcut plăcere să reflectez asupra acestor întrebări şi să le răspund! :)

 

Blog Template by YummyLolly.com